CHP'de rota yerel seçimler

24 Haziran seçimlerinin ardından kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP'de parti yönetimi, gözünü 2019'daki yerel seçimlere çevirdi

Haberler 03.07.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk olarak CHPnin ve Millet ttifaknn 24 Haziran seçimlerinde ald oylar analiz edecek olan anamuhalefet partisi, CHPye yeterli oy gelmeyen bölgelerdeki halka ulamaya çalacak

Seçimlerin ardndan parti örgütlerinde yaanan moral bozukluuna son vermeyi hedefleyen CHPde, Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin belediye ve il bakalaryla bir araya gelecek

24 Haziran seçimlerinin ardndan kurultay tartmalarnn yaand CHPde parti yönetimi, gözünü 2019da yaplacak yerel seçimlere çevirdi.

Edinilen bilgiye göre, Genel Bakan Kemal Klçdarolu, parti içi tartmalarn bir kenara braklarak yerel seçimlere güçlü bir ekilde hazrlanlmas talimatn verdi.

Bu kapsamda bir çalma yapan anamuhalefet partisi, ilk olarak CHPnin ve Millet ttifaknn 24 Haziran seçimlerinde ald oylar analiz edecek.

Oylarn 81 il ve 900ün üzerindeki ilçedeki dalm detayl incelenerek, CHPye yeterli oy gelmeyen bölgelerdeki halka ulalmaya çallacak.

Parti örgütlerinin aktif görev alaca bu süreçte, il ve ilçelerin yaadklar sorunlar net bir ekilde ortaya konarak, çözüm önerileri halka anlatlacak.

Özellikle büyükehirlerdeki seçmenlere yönelik strateji gelitirilerek, Klçdarolunun koyduu hedef dorultusunda Ankara, stanbul, Adana, Mersin, Balkesir, Denizli, Bursa ve Antalya belediyeleri alnmaya çallacak.

Belediye bakan adaylarn eylül ayna kadar açklamay planlayan parti yönetimi, en doru adaylarn belirlenmesi için anket çalmalar yapp, kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Seyit Torunun koordinatörlüünde hazrlanan CHP Yerel Yönetim Vizyonu da gelecek günlerde kamuoyuyla paylalacak.

lk hedef moral bozukluuna son vermek

CHP, yerel seçimlerde baary salamak için ksa vadede 24 Haziran seçimlerinin ardndan örgütlerde yaanan moral bozukluuna son vermeyi hedefliyor.

Bu kapsamda, seçim sonuçlarna ilikin hazrlanan detayl analiz, Klçdarolu bakanlnda CHPli belediye bakanlar ve il bakanlarnn katldklar toplantlarda masaya yatrlacak.

Hedef 2019 yerel seçimleri, parti içi tartmalarla kaybedilecek zaman yok mesajnn verilecei toplantlarda, örgütlerin daha aktif çalp halka ulamalarn salayacak yol haritalar oluturulacak.

Bu dorultuda, baz genel bakan yardmclar ve milletvekillerinin de parti örgütleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git