CHP'de seçim sonuçları analiz edilecek

CHP'de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 24 Haziran seçimlerinin kapsamlı olarak değerlendiren bir rapor hazırlanacak

Haberler 01.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel bakan yardmclklar ve genel bakan badanmanlarnn katklaryla hazrlanacak rapor, daha sonra milletvekilleri, il bakanlar ve PM toplantlarnda deerlendirilerek, partinin yeni yol haritas çizilecek

CHPde Genel Bakan Kemal Klçdarolunun talimatyla 24 Haziran seçimlerinin kapsaml olarak deerlendirilmesi amacyla bir rapor hazrlanacak.

CHP, 24 Haziran Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde alnan sonuçlar masaya yatracak.

Genel Bakan Klçdarolu, genel bakan yardmclar ve genel bakan badanmanlarnn katlmyla bir seçim raporu hazrlanmasn istedi.

Raporda, CHPnin cumhurbakan aday Muharrem ncenin ald yüzde 30,64 oy oran ile partinin milletvekili genel seçimlerindeki yüzde 22,64lük oran il il deerlendirilecek.

Hazrlanan MYK raporunda partinin 1 Kasm seçiminde ald oyla son oyu arasndaki farklarnn nedenlerinin de ortaya konmas bekleniyor.

Genel bakan yardmclklar ve genel bakan badanmanlarnn katklaryla hazrlanacak rapor, daha sonra milletvekilleri, il bakanlar ve Parti Meclisi (PM) toplantlarnda deerlendirilecek.

Yaplan deerlendirmeler nda partinin yerel seçimler öncesi yeni yol haritas çizilecek.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, Muharrem nce ile hafta içi görümesi bekleniyor. Klçdarolu ve nce arasndaki görümenin pazartesi veya sal günü ba baa yaplaca örenildi.

- Kurultay yok, seçime hazrlann

CHPde baz eski milletvekilleri ve Elazdan milletvekili seçilen Gürsel Erolun dillendirdii Klçdarolunun görevi brakmas ve olaanüstü kurultay talepleri ise karlk bulmad.

Gürsel Erolun PM kararyla kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesi ise Klçdarolunun Kurultay yok, seçime hazrlann mesajn verdii eklinde yorumland. Ancak partinin kurultay delegelerince imza toplanmas halinde olaanüstü kurultay toplanabilir.

CHP tüzüüne göre ya üst yönetim biriminin kararyla ya da kurultay delegelerinin tam saysnn bete birinin imzasyla olaanüstü kurultay toplanabiliyor.

Olaanüstü kurultay için 2018 Mart aynda yaplan 19. Olaanüstü Kurultaydaki delege says göz önüne alndnda, 260 delegenin noter onayl oyu gerekiyor. Ancak bu say kurultayn seçimli olmasn salamyor.

Tüzüe göre, olaanüstü kongreyi isteyenlerin says, kongre üyeleri tam saysnn salt çounluunu salyor ise olaanüstü kongrenin gündemine, güven oylamas ve seçim maddeleri konabiliyor. Yine son kurultay göz önüne alndnda 650 civarnda delegeye ihtiyaç var.

- nce teekkür ziyaretlerine balyor

Bir olaanüstü kurultay çars yapmayacan açklayan CHPnin cumhurbakan aday Muharrem ncenin, ayrca Genel bakanla adaym da demeyecei belirtiliyor.

Parti kulislerine göre ncenin böyle bir talebin örgütten yükselmesini bekledii ifade ediliyor.

Öte yandan CHPnin cumhurbakan aday Muharrem nce, illere yapaca teekkür ziyaretlerine Erzurumdan balayacak.

Teekkür ziyaretleri kapsamnda ncenin ilk olarak 4 Temmuz çaramba günü Erzuruma gidecei bildirildi.

nce, 24 Haziran seçimlerinin ardndan yapt açklamada, gidemedii illerden balamak üzere 81 ilin tamamna teekkür ziyaretinde bulunacan duyurmutu.

Ana Sayfaya Git