CHP'de yerel seçim hareketliliği başladı

CHP'de yerel seçimlere bir yıldan az süre kala belediye başkan aday adaylarının konuşulduğu kulisler hareketlendi.

Haberler 04.04.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocadon, Mersin için de stemihan Talay ve Selçuk Dereli kulislerde en çok konuulan isimler arasnda bulunuyor

HABER MERKEZ

CHPde yerel seçimlere bir yldan az süre kala belediye bakan aday adaylarnn konuulduu kulisler hareketlendi.

Mart 2019da yaplmas beklenen yerel seçimler için dier partilerde olduu gibi CHPde de belediye bakan adaylklar için baz isimler imdiden ön plana çkyor.

En büyük çekimenin stanbul, Ankara ve zmirde yaanmas beklenirken, önceki seçimlerde az farkla kaybedilen daha küçük illerde de youn kulisler yaplyor.

Bakentte, CHPnin önceki seçimlerdeki aday Mansur Yavan yeniden aday gösterilebilecei belirtiliyor. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu da Yavala görütüünü dile getirmiti.

CHPde Ankara Büyükehir Belediye Bakanl için öne çkan dier isimler ise Yenimahalle Belediye Bakanl görevini yürüten Fethi Yaar, Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankaragücü Kulübü Bakan ve Genel Bakan Badanman Cengiz Topel Yldrm.

- lk açklayan Hamzaçebi oldu

Dier partilerde olduu gibi CHPde de stanbul Büyükehir Belediye Bakan adaynn kim olaca merak konusu.

imdiden büyük çekimenin yaand stanbul için adayln ilk açklayan isim Genel Sekreter ve stanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi oldu. çalmalara imdiden balayan Hamzaçebi, özellikle hafta sonlarn stanbulun ilçelerinde seçmenle geçiriyor.

stanbul Büyükehir Belediye Bakanl her zaman hayalim. diyen eski il bakan ve stanbul Milletvekili Gürsel Tekin de güçlü aday adaylar arasnda yer alyor.

CHPde stanbul için ad geçen bir dier isim ise Grup Bakanvekili Engin Altay. Partide bu isimler konuulurken sürpriz bir gelime daha oldu ve stanbul Milletvekili Mahmut Tanal da aday olduunu açklad. Tanal, stanbula kanal deil, Tanal lazm. diyerek sahaya indi ve büyükehir belediye bakanl aday adayln ilan etti. CHPde stanbul için lhan Kesicinin de ad geçiyor.

Geçtiimiz seçimlerde büyükehire aday gösterilen Mustafa Sargülün ise yeniden iliyi istedii belirtiliyor.

- zmirde de güçlü ismiler yarta

zmirde mevcut belediye bakan Aziz Kocaolunun yerini salamlatrd ileri sürülürken, Seferihisar Belediye Bakan Tunç Soyer, eski Genel Sekreter Kamil Okyay Sndr, Buca Belediye Bakan Levent Piritina ve Karyaka Belediye Bakan Hüseyin Mutlu Akpnarn da isimleri aday adaylar arasnda geçiyor.

CHP kulislerinin tartmasz en net isimleri ise Eskiehir Belediye Bakan Ylmaz Büyükeren ile Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem çerçiolu.

CHPde, Adana için Seyhan Belediye Bakan Zeydan Karalar ile çukurova Belediye Bakan Soner çetin, Mula için mevcut bakan Osman Gürün ile Bodrum Belediye Bakan Mehmet Kocadon, Mersinde eski bakanlardan stemihan Talay ile eski hakem Selçuk Dereli kulislerde en çok konuulan isimler arasnda yer alyor.

Antalya Büyükehir için Muratpaa Belediye Bakan Ümit Uysaln adnn geçtii CHPde, Hatayda Lütfü Sava, çanakkalede Ülgür Gökhan, Yalovada ise Vefa Salmann yeniden aday gösterilmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git