CHP'den Erdoğan'a yanıt: Kendini bilmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çubuk'ta yaşananlarla ilgili CHP'ye yönelik sözlerine, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak yanıt verdi. Öztrak, "Bizim şehitlere 'kelle' diyen kendini bilmezlerden alacağımız hiçbir tavsiye olamaz" dedi.

Haberler 29.04.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, çubuktaki ehit cenazesinde düzenlenen saldr ile ilgili Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann CHP lideri Kemal Klçdarolunu hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Parti merkezinde basn toplants düzenleyen Öztrak, önce 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarna ilikin konutu. Öztrak, Belediye bakanlarmz mazbatalarn aldlar ama itirazlar sürmektedir. Bu demokrasi tarihimizde eine az rastlanr bir durumdur. Kukusuz seçim sonuçlarna itiraz bir haktr. Seçimle gelenler seçimle kalkmay kabullenmemektedirler. Birbiri ardna yaplan itiraz ve açklamalarn hiçbir gerçeklii yoktur. Bunlar Yüksek Seçim Kurulunu bask altna almaya dönüktür. Yüksek Seçim Kurulunun pusulas seçim mevzuat ve içtihaddr. Pusula aarsa bunun vebalini demokrasimiz ar öder. Kurul basklara boyun ememelidir dedi.

LNç GRM DEMOKRASMZE OPERASYON

CHP Sözcüsü, Cumhurbakan Erdoana ise u yant verdi: Böylesine bir kritik dönemde puslu hava yaratmaya çalanlar tarafndan Genel Bakanmz Sayn Kemal Klçdaroluna bir hafta önce yaplan linç giriimini CHP Parti Meclisi olarak lanetliyoruz. Linç giriimi hukuku devre d brakmak isteyenlerin milletimize ve demokrasimize düzenledii bir operasyondur. ktidarn bu suçu sradanlatrmas masum deildir ve suçlularn telan yanstmaktadr. Linç giriimini mazur göstermeye çalanlar bu linç giriiminin ortadrlar. CHP olarak linç giriiminin faillerinin yarg önünde hesap vermesi için takipçisi olacaz. Kimse bize ehit cenazelerine gitmeyin demeye cürret edemez. Bizim ehitlere kelle diyen kendini bilmezlerden alacamz hiçbir tavsiye olamaz. CHP terörle, teröristle asla yanyana getirilemez ama iktidarn bugüne kadar terörle ve teröristlerle herkesin gözü önünde yapt ibirlikleri onlar her yerde takip edecektir. Milletimiz 31 Martta bölücü dilin sahiplerine gereken dersi vermitir.

Ana Sayfaya Git