CHP'li Öztrak: Türkiye'nin daha fazla yorulmasını istemiyoruz

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Artık Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu iktidarın şımarıklığına daha fazla yol vermemeli, kanun ve içtihatlar ne diyorsa o yönde karar vermelidir. Biz Türkiye'nin daha fazla yorulmasını istemiyoruz" dedi.

Haberler 16.04.2019 - 12:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezinde basn toplants düzenleyerek, 31 Mart seçimleri ile ilgili deerlendirmelerde bulundu. ktidarn stanbulda sandktan çkan sonuçlar bir yana brakp seçimleri masa banda çalmaya uratn öne süren Öztrak, dier yandan Türkiye ekonomisinin de her geçen gün biraz daha kötüye gittiini söyledi. Bugün açklanan isizlik rakamlarnn ekonomideki krizin derinliini gözler önüne serdiini belirten Öztrak, 2019 Ocak ay rakamlarna göre isizlik oran son 1 ylda 3,9 puan sçrayarak yüzde 14,7ye ulam. Yani yüzde 15e yaklam. 2009 ubat ayndan bu yana bu rakam gördüümüz en yüksek isizlik oran. 2009 ylnda Türkiye yüzde 4,7 daralmt. Yani bu Türkiyede, Türk ekonomisinde yüzde 5e yakn daralma olacann habercisi. Ayn dönemde resmi isiz saymz ise 1 milyon 259 bin kii artm, bu da isizlik serilerine baktmzda mevcut serinin rekoru. Böyle bir sçramay ekonominin yüzde 4,5 küçüldüü 2009 ylnda dahi görmemitik dedi.

DERTLER OYLARIN SAYILMASI DEL

Öztrak, 31 Mart Mahalli dareler Seçimlerinin yapld gün stanbuldaki 31 bin 186 sandn yüzde 98inin 7 saatte sayldn, buna karlk stanbuldaki sandklarn yeniden saymnn 15 günde bitirilemediini ifade etti. Öztrak, Bu bize sandklarn yeniden saym bitirilmesin diye çok özel bir çaba gösterildiini ortaya koyuyor dedi. Öztrak, iktidarn Büyükçekmecedeki seçmen listeleri üzerinden yolsuzluk yapldna dair bir alg oluturarak hem Büyükçekmece hem de stanbul seçimlerini iptal ettirme çabas içine girdiini öne sürdü. Maltepedeki oylarn saymnn geciktirilmesi için AK Parti ve MHP temsilcilerinin akl almaz yollara bavurduunu dile getiren CHP sözcüsü, imdi soruyorum 1 Nisan sabah oylar yeniden saylsn diye ortal birbirine katanlar, ne oldu da bu oylarn saylmasn engelliyorlar? Bunlarn derdinin açkças oylarn saylmas olmad buradan çok net gözüküyor diye konutu.

LçE SEçM KURULU YSKYI TANIMADI

AK Parti ve MHP temsilcilerinin Maltepedeki oy saym terminallerinin usulüne uygun oluturulmadn gerekçe göstererek, saymn durdurulmasn ve yeniden yaplmasn talep ettiklerini kaydeden Öztrak, YSKnn ald kararla oylarn yeniden saylmas talebini reddettii halde ilçe seçim kurullarnn bu karara uymadn vurgulad. Öztrak, Burada derdin üzüm yemek olmad, derdin bacy dövmek olduu açk seçik ortada. YSK, ald kararla seçim kurulu bakan hakimlerin müterek karar almas yerine Maltepede her iki seçim kurulunun ayr ayr toplanarak karar almasna onay verdi. Ancak oylarn saymnn iptal edilerek batan, saylm olan oylarn batan yeniden saylmas talebini de reddetti. Ama ilçe seçim kurullar ne yapt? Bu kararn sadece ilk bölümünü dikkate ald. YSKnn neyi reddettiini hiç dikkate almadan üye tam saysyla bir araya gelip ilave terminallerde saylan oylarn saymnn iptaline ve 12 olan terminal saysnn 2ye düürülmesine karar verdi ilçe seçim kurullar YSKnn kararna ramen. Bu açkça YSKnn alm olduu karar tanmamaktr. YSK kararna ramen bunlar neyin peindedir? dedi.

KTDAR OYLARIN SAYILMASINI STEMYOR

Saylm olan 400 sand bir daha saydrmann ii yokua sürmek olduunu belirten Faik Öztrak, YSKya itirazda bulunduklarn ifade ederek, Kurul bugün bizim kararmz görüecek. Tabii tüm bunlar unu açkça gösteriyor; ktidar oylarn saylmasn istemiyor. ktidarn derdi bugüne kadar rant üzerinden siyaset yapmaya alt stanbulu elinden brakmamak. ktidarn derdi stanbul seçimlerini bahane gösterip milleti oy saymlaryla oyalayarak her gün biraz daha derinleen ekonomik krizi unutturmak. ktidarn derdi devletin çalanlarna ürettirdii sahte katlarla, delillerle sandkta kaybettii seçimi masa banda çalmak deerlendirmesinde bulundu.

KAZANDIIMIZ SEçM çALDIRTMAYIZ

Oyun namus olduunun ve buna dokundurtmayacaklarnn altn çizen Öztrak, Kazandmz seçimi de kimseye çaldrmayz. stanbulun seçilmi Büyükehir Belediye Bakan Sayn Ekrem mamoludur nokta. Artk YSK da bu iktidarn marklna daha fazla yol vermemeli, kanun ve içtihatlar ne diyorsa o yönde karar vermelidir. Biz Türkiyenin daha fazla yorulmasn istemiyoruz. Uyarlar yapyoruz, memleketimizin selameti için uyaryoruz. Bu uyarlarmza da tehdit diyorlar, yldrmaya çalyorlar. stanbul seçimlerinin sonuçlarn geciktirmenin ekonomimizin en çok güvene ihtiyaç duyduu u günlerde güven üzerinden yapt tahribat çok yüksektir ve bu husus krizi daha da derinletirmektedir dedi.

TRAZLARIN HUKUK DAYANAI YOK

Sorular da yantlayan CHP Sözcüsü Öztrak, AK Partinin stanbul seçimleri ile ilgili olaanüstü itiraz hakkn kullanacan açklamas ile ilgili Yaplacak olan bu itirazlarn hukuki olmadn söylüyoruz. Hukuki dayana yok. Yani hem yasalara hem de YSKnn geçmite alm olduu kararlara aykr bir süreçle kar karyayz. Bu sadece ve sadece ii geciktirmeye dönük, belki de yakalarsam bir yerinden acaba stanbulda seçimleri iptal ettirebilir miyime dönük bir takm yaklamlar; ama bu ülkeye çok ciddi bir ekilde her alanda yani ekonomide, siyasi belirsizlik bakmndan, dier konularda çok ciddi zararlar veriyor. Onun için bundan bir an önce vazgeçilsin. Ülke gerçek gündemine dönsün istiyoruz, belediye bakanlar ilerini yapsnlar, hükümet ilerini yapsn. Brakn artk u belediye seçimlerini, gelin bakalm milletin gerçek meselesine eklinde konutu.

STANBUL SEçMLERN YENLEMEK VCDANLARI YARALAR

Cumhurbakan Erdoann AK Parti MYK toplantsnda dile getirdii stanbul seçimlerinin iptali ile ilgili görülerinin sorulmas üzerine de Öztrak, stanbul seçimlerinin yenilenmesinin vicdanlar neden rahatlatacan anlayabilmi deiliz. Aksine stanbul seçimlerinin yenilenmesinin ve stanbul halknn sen bizim büyükehir belediye bakanmzsn dedii Ekrem mamolunun elinden hukuksuz, kanunsuz bir ekilde mazbatasnn alnmaya kalklmasnn vicdanlarda, sadece stanbul deil, tüm Türkiyenin, tüm milletimizin vicdannda çok derin yaralar açacan buradan açkça ifade etmek isterim dedi. Öztrak, Ankara Büyükehir Belediye Meclisinde baz belediye irketleri ile ilgili yaanan tartmay ise Benim anladm dün Ankara Büyükehir Belediye Meclisinde bir kapp kaçma hikayesi yaanm durumda. Mansur Yava da partimizin genel felsefesine ve kendi yaam anlayna uygun olarak tüyü bitmedik yetimin hakkn Ankarada artk yedirmem demi. Bu konumas nedeniyle de kendisine teekkür ediyorum eklinde deerlendirdi.

Ana Sayfaya Git