CHP'li Tanrıkulu'ndan İnce'nin mitingine davet

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'da vatandaşları partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitingine davet ederek, "Diyarbakır'ın, bölgenin Erdoğan'a ve AK Parti'ye artık kırmızı kart göstermesi lazım. Dur demesi lazım, Türkiye'nin barışı için, bunu söylemesi lazım" dedi.

Haberler 11.06.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan aday Muharrem ncenin bugün Diyarbakrda, stasyon Meydannda yapaca miting öncesi, CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu, l Bakanlnda basn toplants düzenledi. Vatandalar mitinge çaran Tanrkulu, Demokrasimiz, geleceimiz bakmndan çok önemli olan bu seçim için bütün Diyarbakrllar, hemehrilerimizi duyarlla çaryorum, sanda kar ilgiye çaryorum. Bu mitinge destek vermeleri, Diyarbakrdan bölgeye ve Türkiyeye bir mesaj olacaktr. Diyarbakrda, Türkiyenin temel sorunlar konusunda görülerini ortaya koyacak. Bizleri seven, gönül veren kim varsa, iini gücünü braksn gelsin onlar mitingde görmek istiyoruz dedi.

SEçMG ÜVENL

Seçim güvenlii konusunda da çok ciddi ikayet aldklarn belirten Sezgin Tanrkulu, Bölgedeki kamu görevlilerinin imdiden muhtarlar ve kanaat önderleri araclyla yurttalarmza bask yapt, özellikle iktidar partisi lehine basklar yapt konusunda ciddi duyumlar gelmekte. Kamu görevlilerini uyaryorum. Kamu görevlileri, seçimin bamsz, adil bir biçimde yaplmasndan sorumludur. Yurttalara bask yaparak, siyasal tercihlerini bir siyasal partiden, özellikle iktidar partisinden Adalet ve Kalknma Partisinden yana ya da cumhurbakan seçiminde Sayn Recep Tayyip Erdoandan yana kullanmaya yönelik bir bask içerisinde olamazlar, olmamalar lazm. Bunlarn tümünün bilgisi bizde var, kayt altna alyoruz. Buradan da uyaryoruz; kamu görevlilerinin suç nitelii tayan bu davranlarna kar yarg yoluna bavuracamz buradan belirtmek istiyorum diye konutu.

Dantay üyesi Aysel Demirelin Muharrem nce hakknda ar bir eletiri yaptna dair basnda çkan habere de deinen Tanrkulu, öyle konutu:

NCENN DYARBAKIR MTNG

Yargnn bamsz ve tarafsz olmad noktasnda çok önemli haber, basna dütü. Dantay üyesi Aysel Demirelin kendi kiisel kanaatini, kiisel siyasal tercihini ortaya koyan ar bir beyan olmu. Cumhurbakan adaymz Muharrem nce hakknda ar bir eletiride bulunmu. Dantay ve yarg mensuplarnn mutlaka siyasal düünceleri, kanaatleri olur. Ama bunu açklayamazlar. Hele hele seçim ortamnda, taraf gibi davranamazlar. Dolaysyla tarafszln yitirmi bu yargcn artk Dantay üyeliinde kalmamas lazm. Buradan da Dantaya çar yapyoruz. Ama Dantay Bakannn taraf olduu bir ortamda, bu Dantay üyesininden istifa beklemek çok da mantkl deil. 25 Hazirandan sonra bamsz ve tarafsz bir yargy mutlaka oluturacaz.

Ana Sayfaya Git