CHPli Tanrıkulu; Bize, 'Fırat'ın ötesine gidemiyorlar' diyenler bariyerler arasında sıkıştı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, referandum çalışmaları kapsamında Diyarbıkır'ın Lice ve Kulp ilçeleri ile köylerini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Bize 'Fırat'ın ötesine gidemiyorlar' diyenler valilikler önüne, bariyerlere sıkıştılar. Ama biz her tarafta halkımızla beraberiz" dedi.

Haberler 07.04.2017 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu, PM üyesi çetin Soysal, Diyarbakr l Bakan Mehmet Sayn, l Bakan Yardmcs Mehmet erif Doru ve kalabalk bir parti grubu ile birlikte Lice ve Kulp ilçeleri ile köylerinde referandum çalmasna katld. Son yllarda sokaa çkma yasaklar ve operasyonlarn skça yaand Lice ve Kulp ilçelerinde referandum çalmas yürüten Tanrkulu ve beraberindekiler, 16 Nisan tarihinde yaplacak referandumda, Hayr yönünde oy kullanmalar için destek istedi.

KULP VE LCE

Lice ve Kulp ilçeleri ile krsal köylerinin skntl bölgeler olduunu belirten CHPli Tanrkulu, insanlarn huzursuz ve gelecee dair umutsuzluklar olduunu söyledi. CHP için, Fratn ötesine gidemiyorlar sözüne atfta bulunan Tanrkulu, Bizim için öyle konuanlar, valilikler önüne konulan bariyerler arasnda skt. Bizim açmzdan da helikopterler, zrhl araçlarla alnan güvenlik önlemleri deil, esnafla çok rahatlkla temas ediyoruz. Onlar valilikler önündeki bariyerlere skrken, biz her tarafta halkmzla beraberiz. Lice ve Kulp bunun en güzel örnei. Sonuç itibariyle Lice ve Kulp en skntl bölgeler. Buradaki insanlarda huzursuzluk var, umutsuzluk var, sokaklar bo. Yani gelecee dair umutsuzluklar var. Licede halk büyük bir beklenti içinde. Yaanan olaylardan rahatszlar. Bir an önce çatmalarn olmad, ölümlerin yaanmad, bir huzur ve bar ortam istiyorlar. Bu skntlarn sokaa çkma yasaklarnn bitmesini istiyorlar. Halk oylamasnn da buna vesile olmasn diliyorlar. Son 1.5 yl içerisinde OHAL etkisinin en fazla görüldüü ilçelerin banda Lice geliyor. Halk oylamasnn yaplaca gün bakmndan, insanlarn güvenli ortamda iradelerinin sanda yansmas temennisinde bulunuyor dedi.

Ana Sayfaya Git