CHP’li Torun: Erken seçim gündemimizde yok

Erken seçimin gündemlerinde olmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Biz artık Türkiye'nin sorunlarına odaklanıp çözüm yolunda mutlaka katkıda bulunmak isteriz” dedi.

Haberler 28.06.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun, 23 Haziran seçimlerine dair açklama yapt. 23 Haziran seçiminde stanbul halknn hakszla kar bir cevap verdiini söyleyen Torun, Kazanan 16 milyon stanbulludur. Kazanan vicdandr, bu ülkeye adalet duygusuyla bal olan insanlardr dedi.

MECLS TOPLANTILARI HALK TARAFINDAN ZLENECEK

AKPli meclis üyelerinin stanbul sorunlarna kar gelmeyeceini öne süren Torun, Sonuçta vatandaa yaplacak bir hizmetin ve vatandan menfaatine olan bir eyin karsna geçmek mümkün deil. Bu seçim sürecinde de birçok oyun oynadlar. Birçok alg yaratmaya ve birçok provokasyon yapmaya çaltlar. Ama sonunda vatandamz her türlü provokasyonu, illegal yapy ve her türlü ön kesmeyi elinin tersiyle itti ve Ekrem mamoluna görev verdi. Sonuçta stanbullunun teveccühünü ve tercihini alm bir belediye bakanmz var. O belediye bakanmz da o mecliste halkn yararna, 16 milyon stanbullunun sorununu çözecek, hizmet edecek. Kararlar almak istediinde kim önünü kesebilir ki? Halkn iradesinin önünde hiçbir iradenin olumas söz konusu deil. Zaten meclis toplantlar effaf olacak ve halk tarafndan da izlenecek ifadelerinde bulundu.

TÜRKYE SORUNLARINA ODAKLANIP, çÖZMEK STERZ

Erken seçim talepleri olmadna da deinen Torun, amaçlarnn CHPli belediyelerin baarlarn arttrmak olduunu belirtti. Bizim temel amacmz öncelikle yereldeki baarmz daha üst noktaya çekerek ülkenin sorunlarna odaklanmak diyen Torun, ekledi: çünkü ekonomik krizin içerisindeyiz. Artk mutfakta yangn var. Bunu görmek zorundayz. Ülkede ciddi sorunlarmz var. D politika artk yönetilemiyor. D politikada bilinmez bir yöne doru gidiyoruz. Ülkenin tarmda ve eitimde de ciddi sorunlar var. Biz artk Türkiyenin sorunlarna odaklanp çözüm yolunda mutlaka katkda bulunmak isteriz.

Ana Sayfaya Git