CHP'nin oy alamadığı sandıklarla ilgili çalışması

CHP'nin, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde üyesi bulunduğu halde hiç oy alamadığı sandıklarla ilgili çalışması sürüyor. Çalışma kapsamında 3 bin 896 kişinin üyelikleri askıya alındı.

Haberler 18.11.2016 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP, 1 Kasm 2015 genel seçimlerinde, üyesi bulunduu halde sfr oy çkan sandklarla ilgili çalma balatt.

çalma sonucu 3 bin 896 üyenin listelerde olmalarna ramen seçmen olduklar ilgili sandklarda CHPye oy vermedikleri tespit edildi.

Tespit edilen yerler arasnda, her bölgeden üyeler olmasna ramen, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki younluk dikkati çekiyor. Bu iller arasnda Adyaman, Diyarbakr, Ar, Kars, Mardin, Sivas, Siirt, rnak, Gümühane, Van ve Hakkari de bulunuyor.

- Savunmalar alnacak

Bu kiilerin üyelikten çkarlmas için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) oy birlii ile karar alrken ilgili tüzük gerei söz konusu üyelere itiraz hakk tannd. lçelere yaz gönderen CHP, söz konusu üyelerin gerekçesiyle itirazn yapmalarn istedi.

Partiye ulaan baz savunmalarda üyelerin, baka sandkta görevliydim, hastaydm, yurt dnda görevdeydim gibi mazeretler ileri sürdükleri belirtildi.

l ve ilçe bakanlklarnda askya çkarlan üyelerin durumu 15 günlük sürede yaplan itirazlarn ve savunmalarn alnmasnn ardndan karara balanacak.

Ana Sayfaya Git