CIA, Erdoğan’ın kazanmasından rahatsız oldu!

‘Ülke Erdoğan Devleti haline geldi’

Haberler 01.07.2018 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖcü CIA ajan Henri Barkey, 24 Haziran seçimlerini yorumlad. Barkeyin sonuçlardan rahatsz olduu ve iftiralarna yenilerini ekledii görüldü.

Türkiye adli makamlar tarafndan hakknda yakalama karar çkarlan FETÖcü CIA ajan Henri Barkey, 24 Haziran seçimlerinden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann galip gelmesinden rahatsz oldu. Teröristba Gülenle ayn azdan konuan Barkey, ülkenin Erdoan Devleti haline geldiini söyledi.

BASKI REJM MARTAVALI

15 Temmuz FETÖcü darbe giriimini Büyükadadan yöneten CIA ajan Henri Barkey, 24 Haziran seçimlerinden Cumhurbakan Erdoann galip gelmesinin ardndan adeta kin kustu.

24 Haziran seçimlerini Erdoann kazanmasnn Türkiye için dönüm noktas olduunu söyleyen Barkey, bu dönüümün parlamenter sisteme veya diktatörlüe doru deil, kiiselletirilmi bir bask rejimine doru dönüüm olduunu savundu.

KUVVETLER AYRILII KALMADI

Yeni sistemi çarptmaya çalan Barkey unlar ifade etti:

Her eyden önce, elindeki güçleri denetleyebilecek bir kuvvetler ayrl yok ve meclis sadece önüne gelen tüm önergeleri onaylamaktan öteye gidemeyecek bir araç, zira AKP ve MHP mecliste de çounluu salad.

Gene de ne yapmas gerekirse gereksin sadece kararname yaynlayarak amacna ulaabilecek. kinci olarak, devlet araçlarnn tamam ona borçlu olacak çünkü tüm devlet yetkililerini atama görevi de Cumhurbakanna ait. Bunlarn arasnda yargçlar, subaylar, rektörler ve sivil topluma dair tüm kurumlarn bandakiler de bulunuyor.

Cumhurbakan daha önce de bu güçlerin bir ksmna sahipti fakat artk atamalarn istedii derecede siyasete bal yaparak toplumsal dengeleri bozabilecek.

KUVVETLENMEYE DEVAM EDECEK

Sadece Erdoann seçim kampanyas yürütebildiini savunan Henri Barkey, Erdoan tüm yaynlara çkarken muhalefet partileri hem özel hem de devlet kanallarndan dland ve sadece Erdoann kampanyas yaynland. Ekonomik açdan da Erdoan kendine yakn irketlerden yerel birimlere kadar datt parann tamamn yönetiyor.

Bu ilikiler ülkenin geleceinde sadece kuvvetlenmeye devam edecek. nsanlarn partiyle iyi ilikiler kurmak haricinde çok fazla seçenei olmayacak. Bu nedenle muhalefetin ii iyice zorlayor çünkü Erdoan ile yarabilmek için gerekli kaynaklarn hiçbirine sahip deiller. ifadelerini kulland.

ERDOANIN ÖNÜNDE BR SEçM VAR

Erdoann önünde bir seçim var; zaferinden sonra asil ve cömert davranabilir veya toplum üzerindeki basksn arttrabilir diyen Barkey, unlar kaydetti:

Asalet, toplumu tekrardan bir araya getirmek ve onlarca masum insann bo iddialarla hapse atlmasna neden olan baskc önlemleri azaltmay gerektirir. Bu sadece ismi bilinen kiileri serbest brakmak anlamna gelmiyor, sonradan iddianamelere giren bankalarda hesap açtklar için hapiste olan çok sayda vatanda da kapsyor.

MHP VE Y PART UZLAABLR

yi Partililerin çakma Ülkücülerden olutuunu bilmeyen Barkey, kendisinin de çalt CIA tarafndan kurulduu iddia edilen yi Parti ile MHPnin uzlaabileceini öne sürdü. Barkey, MHP seçimlerde çok daha düük oy oranlar alaca tahmin edilirken sürpriz yaparak %11 ile baraj tek bana geçmeyi baard. Olaylar daha da kartran durum ise, muhalefetle ittifak içine giren dördüncü en büyük parti Y Partinin de Kürt isteklerine kar çkan milliyetçi bir oluum olmas. MHP ve Y Parti oylarn topladmzda %20 civarna geliyor ve iki taraf önümüzdeki aylarda aralarndaki sorunlar gidererek uzlama yoluna gidebilir. dedi.

Ana Sayfaya Git