Çifte yara sarılıyor!

Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi, İhvan Der ve D.Ü'deki 9 öğrenci kulübünün işbirliğiyle, toplanan yardımlar, dün bir bölümü direk Haleplilere gönderilirken, bir bölümü de İHH'ya teslim edildi.

Haberler 27.12.2016 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYANET VAKFININ YARDIMLARI

Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen, Balar ilçesi Hazreti Ebubekir Cami önünde yardm malzemelerinin yüklendii araçlarn hareketinden önce gazetecilere yapt açklamada, Diyanet leri Bakanl tarafndan Haleplilere yardm kampanyas balattn anmsatt.

Diyarbakrn Sur ilçesi için bir süre önce balatlan kampanyaya Türkiyenin dört bir tarafndan destek sunulduunu vurgulayan leyen, Diyarbakrmz hem kendi yarasn sarmaya çalrken bir taraftan da madur ve mazlum kardelerinin yarasn sarmaya çalyor. Diyarbakr asli ruhuna, asli deerlerine sahip çkyor. dedi.

6 TIR DOLUSU YARDIM TOPLANDI

Dün 6 tr yardm ile Halepli Müslümanlara yardmlarn ulatracaklarn aktaran liyen, Tüm halkta çok önemli bir hassasiyet var. Tek vücut ve tek ümmet olduumuzu, rengi, dili, corafyas ne olursa olsun bütün Müslümanlarn derdiyle dertlendiimizi, Diyarbakrdaki Müslümanlarn da dertlendiini göstermesi bakmndan çok önemsiyoruz. diye konutu.

210 TON UN YARDIMI TESLM EDLD

Öte yandan, nsan Hak ve Hürriyetleri (HH) nsani Yardm Vakfnca, Halepteki insanlk dramna dikkati çekmek amacyla balatlan Halepe Yol Açn yardm kampanyas kapsamnda lim Ahlak ve Kardelik Derneinin (hvan Der) katks ve Dicle Üniversitesinden (DÜ) 9 örenci kulübünün düzenledii kermesten salanan gelirle temin edilen toplam 210 ton un, HH Diyarbakr nsani Yardm Derneine teslim edildi.

Merkez Kayapnar ilçesi Tekel Caddesinde, 210 ton unu tayan 3 tr ve 5 kamyonun bölgeye uurlanmas öncesinde açklama yapan Diyarbakr Vali Yardmcs Taner Bircan, Suriyede bir dram yaandn, bu nedenle birçok insann madur olduunu ve evini terk etmek zorunda kaldn anlatt.

Devletin bütün kurumlar tarafndan madur vatandalar için ciddi çaba sarf edildiini belirten Bircan, sivil toplum kurulularnn çabalarna da deindi.

Bircan, Suriyede madur olanlara 210 ton gda malzemesini göndermek için bir araya geldiklerini ifade ederek, destek verenlere teekkür etti.

HH Diyarbakr nsani Yardm Dernei Bakan Yardmcs Bar Oktay da Diyarbakrdan bugün gönderilecek yardmlarla bugüne kadar 20 tr dolusu yardm bölgeye ulatrm olacaklarn aktard.

Kampanya kapsamnda bölgeye 75 ilden HH araclyla 906 yardm tr gönderildiini söyleyen Oktay, Diyarbakrn en çok yardm yapan iller arasnda yer aldn anlatt.

Kentteki snmaclara da yardmlarn sürdüünü bildiren Oktay, Suriyedeki ve Suriyeden buraya gelen kardelerimize yardmlarmz devam ediyor. Diyarbakr halknn yardmlar konusunda göstermi olduu ilgilinin artarak devam etmesi lazm. diye konutu.

KERMESTEN TOPLANAN PARA

Dicle Üniversitesindeki 9 örenci kulübü adna konuan Abdullah Recai Hatipolu da Dicle Üniversitesi Müslüman gençlii Halepe ensar oluyor. sloganyla, 12-16 Aralkta bir kermes düzenlediklerini ve kermesin youn ilgi gördüünü kaydetti.

Kermesten 45 bin lira gelir elde edildiini söyleyen Hatipolu, katkda bulunanlara teekkür etti. Yeniehir lçe Müftüsü evket Dilmaçn okuduu duann ardndan yardm malzemelerini tayan trlar ve kamyonlar bölgeye uurland.

BSMLDE TOPLANAN YARDIM

Buarada, Bismil ilçedeki 21 sivil toplum kuruluunun bir araya gelmesiyle oluturulan Bismil slami Sivil Toplum Kurulular Platformu tarafndan balatlan Halep çlna Ses Ver yardm kampanyas çerçevesinde, Merkez Camisinde toplanan un, battaniye, gda malzemesi ve giyim eyas Haleplilere ulatrlmak üzere tra yüklendi.

Burada sivil toplum kurulular adna açklama yapan lim Yayma Cemiyeti Bismil ube Bakan Mehmet erif Araz, balattklar yardm kampanyasna ilçe halknn büyük destek verdiini söyledi.

LM YAYMA CEMYET BRL

Zalimlerin karsnda mazlumlarn yannda olduklarn göstermek için bir araya geldiklerini ve madur Halep halkna yardm ellerini uzattklarn ifade eden Araz, Bu kardelerimize dua ettiimiz gibi fiili olarak bu insanlk dramna sessiz kalmayacaz ve Müslüman Halepli kardelerimize yardmlarmz kesintisiz sürdüreceiz. Gün birlik, kardelik, kenetleme ve ümmet olma zamandr. dedi.

Okunan duann ardndan yardm malzemelerini tayan tr yola çkt.

Ana Sayfaya Git