Ciğerimizi bizden kopardılar

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 06.10.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 399uncu gününe girdi.

Olu Ramazan için evlat nöbetini sürdüren anne Mevlüde Üçda, evlatlarnn daa mahkum edildiini belirterek bundan duyduu rahatszl dile getirdi.

Anne Üçda, Bizim burada oturmamza tahammül edemiyorsunuz. Bizi görmekten acizseniz gelin PKKy knyorum deyin. PKKdan çocuklarmz isteyin, çadr kendi ellerimle ykp gideceiz. Sanki biz istiyor muyuz burada oturalm. En büyük bir duygu evladnn fotorafyla bu düman kapsnda oturmaktr. ehit Yasin Börü için de buradayz, ehit aileleri için de buradayz çünkü bu darbeyi bize de vurmular. Bizim cierimizi bizden koparp götürmüler. diye konutu.

Evlatlar daa kaçrlan ailelere de çarda bulunan Üçda, Gelin, kap arkasnda alamayn. Gelin, evlatlarmz arayalm. Evlatlarmz onlardan isteyelim. Hepimiz biliyoruz ki evlatlarmz onlarn elinde. dedi.

ALELERN EYLEM

Evladm almadan buradan hiçbir yere gitmeyeceim. Onlar zannetmesin ki 3-5 oturup gideceiz, ben olumu almadan gitmem. diyen Üçda, oluna seslenerek, Olum ne olursun güvenlik güçlerini nerede görürsen teslim ol. Acilen annene ula, oras doru bir yol deil, oras senin yerin deil. Sana darlmamm kapm sonuna kadar açktr. Evine, scak yuvana dön. ifadelerini kulland.

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbeti tutan Süleyman Aydn da 399 gündür HDP önünde eylemlerini sürdürdüklerini bildirdi.

HDPnin, olunu kandrarak daa gönderdiini anlatan Aydn, 18 evladmz güvenlik güçlerine teslim oldu. Allah Sayn Bakanmzdan raz olsun. Bu zalimlerin elinden 18 evladmz kurtard. Ben bundan eminim ki bizim çocuklarmz da inallah güvenlik güçlerine teslim olurlar. diye konutu. Aydn, öyle devam etti:

Bizim çocuklarmz da artk bu HDP-PKKnn iç yüzünü görsünler. Benim olumu 2014-15 aras daa gönderen, bu tutuklanan 17 milletvekiliydi. Benim çocuumu onlar biliyordu daa götürdüünü. Hepsinin bilgisi vard. 2014-2015te terör estiren bu milletvekilleri deil miydi? Halk sokaa döken bu milletvekilleriydi. Bu HDP milletvekilleri mecliste bile boykot ediyorlar. Suç iliyorsunuz, yüzlerce kiinin ölümüne sebep oldunuz, yüzlerce araba yaktnz. Hiç kimsenin yapt yanna kar kalmaz. Adalet yerini bulmutur. Dars dier vekillerin bana inallah.

Eylemlerini sürdürmekte kararl olduunu vurgulayan Aydn, Siz (HDP) nereye kadar PKKya milletvekillii yapacaksnz. Niye Kürt halknn çocuklarn zorla kandrp daa kaçryorsunuz. HDP milletvekilleri kendi çocuklarnz gönderin. Kendi çocuklarnz Avrupaya gönderiyorsunuz, benim çocuumu da talarn üzerinde yatryorsunuz. Buna hangi vicdan dayanr? Bir çocuu 14 -15 yana getirene kadar biliyorsunuz ne zahmet çekiyoruz. yi bir yer olsayd HDP milletvekilleri kendi çocuklarn daa gönderirdi. PKK-HDP Kürt dümandr. Biz ekya deiliz ki sizin gibi.14- 15 yandaki çocuklar kandrmayn, zorla daa göndermeyin. Nereye kadar Kandile vekillik yapacaksnz? Biz ölsek de eylemimizde kararlyz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git