Çınar Emniyetine saldırı davası!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lılarca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin davada 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

Haberler 23.09.2017 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir polis memurunun ehit olduu, 5 kiinin hayatn kaybettii saldryla ilgili davada 3ü tutuklu 4 sann yarglanmasna devam edildi.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada tutuklu sanklar Harun D, Mustafa A. ve Nurettin C, tutuksuz yarglanan zzet Ö. ile avukatlar hazr bulundu.

Cumhuriyet savcs, delil durumu, kuvvetli suç üphesinin varl, suçun vasf ve mahiyetini gerekçe göstererek, 3 sann tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

çnar Emniyet Amirliine

Tutuklu sanklar, haklarndaki suçlamalar reddederek tahliye talebinde bulundu.

Terör saldrsnda eini kaybeden polis memuru C.B. ile sank ve sank yaknlar arasnda ksa süreli gerginlik yaand.

Mahkeme bakannn talimatyla polis memuru ile gerginlik yaad sank yakn, duruma salonundan güvenlik görevlileri eliinde çkarld.

Tahliye talebini deerlendiren mahkeme, 3 sann tutukluluk halinin devamna karar vererek durumay erteledi.

- stenilen ceza

ddianamede, sanklar Harun D. ve zzet Ö. hakknda, devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, kamu görevlisini öldürmek, kamu görevlisini öldürmeye teebbüs, tasarlayarak öldürmek, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak ve mala zarar vermek suçlarndan 7er kez arlatrlm müebbet ile 7 bin 380er yl, bomba yüklü arac satn alarak terör örgütü PKKya verdikleri öne sürülen Nurettin C. ve Mustafa A. hakknda da ayn suçlara yardm eden sfatyla katldklar iddiasyla 4 bin 140ar yla kadar hapis cezas isteniyor.

çnar lçe Emniyet Amirlii ile lojmanna 13 Ocak 2016da PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda bir polis memuru ehit olmu, 5 kii hayatn kaybetmi, 48 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git