Cinnet mi geçiriyoruz?

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan son yaşanan olayları irdelerken, toplumsal travmatik duruma dikkat çekerek, "toplum olarak cinnet mi geçiriyoruz" dedi.

Haberler 31.01.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, Diyarbakr, Türkiye ve slam dünyasnda yaanan olaylar deerlendirirken, toplumsal travmatik hadiselere dikkat çekerek, toplum olarak cinnet mi geçiriyoruz yorumunu yapt.

TÜKin intihar vakalarndan söz ederek düzenledii basn açklamasna balayan Bozan, unlar söyledi.

*Türkiye statistik Kurumu (TÜK) verilerine göre, 2002 2018 aras 17 ylda 50 bin 378 kii intihar etmitir. Ve Binlerce Cinayet

te bunun son bir örenini çnar lçemize bal Baalan (Sergelya) köyünde 8 yandaki masun bir çocuumuzun vahice yüzü parçalanarak öldürülmesi olmutur.

Neden bu hale geldik?

Bu vaheti yapan kii veya kiiler nasl bir ruha sahip olmular?

nanç deerlerinden uzaklaan bir toplumda elbette bu tür olaylar olacaktr. ktidar bir an önce milli eitim müfredatn milli ve manevi deerlerimize göre düzenlemeli Tvlerdeki iddet ve ahlaksz dizi ve filimlere engel olmaldr.

SU ZAMI ERTELEND

Hatrlanaca üzere Büyükehir Belediyesi suya fahi zam yapmt, Bu zama her kesimden büyük tepkiler gelmiti. Bizde basn toplants yaparak bu zamn geri alnmasn talep etmitik. Belediye olumlu bir adm atarak 1 Nisana kadar zam ertelediini açklad. Ancak biz bunu yeterli görmüyor zamn tamamen iptal edilmesini vatandalarmz adna talep ediyoruz.

UçAK SEFERLER

Son günlerde Diyarbakrdaki uçak seferlerinde kstlamaya gidilmesi üzerine, gelen giden yolcular yer bulma ve yüksek fiyattan dolay ciddi sknt yayorlar. Uçak seferlerinin tekrar artrlmas için yetkililere çarda bulunuyoruz.

ELAZI DEPREM

24 Ocakta Elaz ve Malatya merkez olmak özere 6.8le salndk. çöken binalar nedeniyle 41 vatandamz hayatn kayb ederken 1607 vatandamz yaraland. Hayatn kayb eden vatandalarmza Allahtan rahmet yarallara acil ifalar, kederli ailelerine sabr diliyorum.

Bir söz var deprem öldürmez tedbirsizlik veya bina öldürür. bu söz dorudur. nsanolu depremin meydana gelmesine engel olamaz ama binalar depreme uygun ina ederek tedbir alabilir.

Devleti idare edenlerin temel görevi tedbir almaktr.

Ülkemizde deprem fay hatlarnn geçtii yerler belli olduuna göre, neden oralar imar izni verilmekte?

Geçmite bu hatalar yaplm, neden bugüne kadar depreme dayankl binalar yaplarak yeni yerleim alanlar yaplmad?

Ama malaesef biz ülke olarak hep sonuçlar konuuyoruz, sebepleri ve tedbirleri konuamyoruz. Her zaman olduu gibi bugün yine depremi konuuyoruz ama ksa bir süre sonra bir dahaki depreme kadar unutup gideceiz. naallah böyle olmaz.

Bu depremde, ülkemizin her tarafnda gönderilen yardmlarla güzel bir dayanma gösterilmi, birlik ve beraberliimiz perçinlemi ve Devletimizin de bir önceki depremlere göre daha hzl daha organize bir ekilde müdahele etmesi bizi memnun etmitir. Ancak ktidar mensuplarnn Ergani Belediyesinden gelen yardmlar geri çevirmesi üzücü olmutur. ktidar mensuplar ötekiletirici, kutuplatrc kin ve nefret tavrn bu acl günde bile sürdümütür.

Bizim temennimiz bu depremde vatandan göstermi olduu bu dayanmay, birlik ve beraberlii her yerde ve her zaman göstermesi, enkaz altnda kalmadan birbirimizi sevmemiz ve iktidarn da bundan ders çkarp gerekli tedbirleri almasdr.

K HAYDUT ORTADOUDAK YANGINA BENZN DÖKÜYOR

ABD Bakan Trump, igalci srail rejimi Babakan Netenyahu ile bilrlikte, Müslümanlarn gözünün içine baka baka sözde 100 yln bar plan dedikleri ancak 100 yln felaketi diyeceimiz Filistin topraklarndaki igal ve ilhak planna imza att.

Bu igalciler, bu katiller bu ba teröristler kimden cesaret alyor? Elbette kendilerini dost edinen müslüman ülkelerin liderlerinden! Müslümanlarn danklndan Müslümanlarn basz oluundan Müslümanlarn bamsz olmayndan cesaret alyorlar. u bilinmeli ki, bu iki katil devleti dost kabul eden Müslüman liderler, bu igal ve ilhak plannda imzalar olmasada, bu igal ve ilhaklara ortaktrlar.

ABD VE SRALN HAYDUTLUA KM DUR DYECEK?

Unutmayalm ki, Abd ve srailin 100 yln felaket plan bir sonuçtur.

Önce Irak, sonra Suriye ve Libyann yok edilmesi, Yemendeki çatmalar, ve en son Abd ve srailin kendileri için tehlikeli gördükleri Kasm Süleymaniyi öldürmesi. Bunlarn hepsi tesadüf olamaz. Kim kald ran ve Türkiye.

ran ambargolarla Türkiye Suriye, Libya, Pkk, Pyd ve Fetö ile megul, Arap ülkeleri ise birer Abd eyaleti halini alm durumunda.

Dier taraftan, iin en ackl taraf ise Akp iktidarlar, 18 yldr D8 ve slam birlii Tekilatn yeterince çaltrmad gibi Bopun e bakanln yapm ve dönemin Babakan Tayyip Erdoan 2004 ylnda Yahudi kuruluu AJCden üstün cesaret ödülü almtr.

Ve neticede Arap Bahar dedikleri süreçle slam Alemi rk ve mezhep merkezli vekalet savalaryla darmadank bir hale getirildi.

Tabi ki bu bu kargaa içinde en rahat devlet, terör devleti SRALDR.

slam Alemi sava terör ve iddetle urarken, Abd ve srail haydut ve terör devletleri için Kudüs, Bat eriya ve dier igal ettii topraklar ilhak etmenin tam zamanyd. Kimden korkacaklar ki? Birkaç knama ve hamasi nutuk dnda bir icraat çkmayacan biliyorlar.

çünkü biz 1945 ten bu yana hep ayn tiyatroyu izliyoruz.

Bundan dolay Saadet Partisi olarak, iktidardan laf deil icraat bekliyoruz. Sonuçlara alamak yerine tedbir bekliyoruz. Bu tedbirler alnmad sürece slam corafyasndaki bu yangn sönmeyecek bar ve huzur gelmeyecektir. çünkü bu zalimler ancak güçten anlarlar. Zalimlerden merhamet beklemek zilleti kabul etmektir.

SLAM CORAFYASI çN KURTULU REçETES

slam ülkeleri biran önce, kendi aralarndaki sorunlar bir kenera brakmal, öncelikle Abd ve sraili Ortadoudan kovacak i birliine gitmeli sonra aralarndaki ihtilaflar konuup çözmelidir. Yoksa bu ate bütün slam ülkelerini bir bir yakacaktr.

slam Birlemi Milletler Tekilat (D8)

slam Savunma birlii Tekilat

slam Ekonomik birlii Tekilat

slam Ortak para birimi

slam kültürel birlii Tekilat

slam Dünya Bankas

slam Uluslararas Para Fonu

slam Teknoloji Gelitirme Merkezi

slam Medya Ve Sinema Tekilat

slam Aile Kadn Ve çocuklar Koruma Tekilat

Biz Saadet Partisi Olarak

Tarihini ve yerini ksa bir zamanda açklayacamz Filistindeki zulmü hem tüm dünyaya haykrabilmek hemde ülke çapnda dile getirebilmek için büyük bir miting organize edeceiz inaallah. Bu kararlar Müslümanlarn uyanna, birlik ve beraber heraket etmesine vesile olsun inaallah.

Ana Sayfaya Git