'Cinsel istismar değil siyasi istismar'

Başbakan Binali Yıldırım Okan Üniversitesi Hastanesi'nin açılışında konuştu. Muhalefetin "cinsel istismar düzenlemesi"yle ilgili eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, şunları söyledi:

Haberler 20.11.2016 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, cinsel istismar düzenlemesine yaplan eletirilere kar konutu: Buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiyenin alkanldr. 3 bin madur insan seçim kampanyalarnda her gün önümüze çkt. Bunlarn yapt siyasi istismar.

Binali Yldrm Okan Üniversitesi Hastanesinin açlnda konutu. Muhalefetin cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili eletirilerine yant veren Yldrm, unlar söyledi: Ülkemizin kanayan bir yarasn görmezden gelmek bize yakmaz. Bize yakan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. imdi bunun üzerine atlayp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiyenin alkanldr. Bu alkanlk artk para etmiyor, piyasas yok. 3 bin madur insan seçim kampanyalarnda her gün önümüze çkt. Bugün bunun istismarn yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de ayn eyleri söylediler. imdi sorun zmir milletvekiline, sorun dier milletvekillerine, onlar anlatsnlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövütür, bir anlamsz, bir yalan rüzgar, bir siyasi istismar. Cinsel istismar deil bunlarn yapt siyasi istismar. Kusura bakmasnlar.

U ANAYASA DEKLN YAPALIM

Babakan Yldrm sözlerini öyle sürdürdü: Bir ülkede eer istikrar varsa, siyasi istikrar ve güven varsa her ey olur. Türkiye 14 ylda 3 Türkiye olduysa bunun arkasnda bu iki sihirli kelime sakl güven ve istikrar. Biz diyoruz ki artk gelin, u anayasa deiikliini yapalm. Güven ve istikrar kalc hale getirelim. Bakanlk sistemi tutturdular. Hadi vazgeçtik Cumhurbakanl. Madem sizi rahatsz ediyor Cumhurbakanl diyelim. Cumhurbakanlnn korkacak ne taraf var. Ülke bölünürmü peki ülkede belediye bakanlar seçiliyor ayn ey. Belediye var, meclis var ikisi ayn gün seçiliyor. Meclis, bakan denetliyor, bütçesini onaylyor, kararlarn alyor; bakan da kamuyouna ehrine verdii hizmetleri iki seçim döneminde yapmann gayreti içinde oluyor. yi yaparsa bir daha seçiyorlar. Aynen bakanlk sistemi de bu. Tek fark mutlaka iktidar var. Koalisyon yok. Koalisyonlarla Türkiye maalesef hak ettii mesafeyi alamyor, hz yavalyor ve kazanmlarn da muhafaza edemiyor. Milliyetçi Hareket Partisini ayr tutuyorum. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman ülke menfaatini siyasetin üzerinde tutmutur. Bu anlayn bugün de sürdürüyor; ama Ana Muhalefet partisini biraz daha ölçülü, izanl, uzun vizyonlu Türkiyenin geleceini, gerçeklerini, kar kaya bulunduu tehditleri dikkate alarak deerlendirmesinin ülkemiz, milletimiz ve ana muhalefet partisi için daha faydal olacan düünüyorum. Ana muhalefet demek iktidar alternatifi demek. Getirilecek bir düzenlemeden uzak durmak, ona kar olmak bir iktidar alternatifi olamayaca düüncesinin hakim olmas demektir. Bu da ana muhalefete yakan bir i deildir. nallah bu konular önümüzdeki günlerde daha detayl deerlendireceiz.

MZ HZMET, GÜCÜMÜZ MLLET

imiz hizmet, gücümüz millet. Bu düünceyle hep çalyoruz diyen Yldrm, 15 Temmuzun bize örettii bir ey var; uzlama, birlik, beraberlik, kardelik. 15 Temmuz, nasl 79 milyonu kenetlediyse biz bu birlik ruhunu sonuna kadar muhafaza etmek için, bütün vatandalarmzn birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin gelecei, kardelii için, var gücümüzle çalacaz, gayret edeceiz ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git