Cinsiyet değişikliği fıtrata aykırıdır?

Anayasa Mahkemesinin cinsiyet değişikliğini kolaylaştıran kararına tepki gösteren İttihad'ul Ulema, bu kararın ne insani ne de ahlaki olduğunu söyledi.

Haberler 22.03.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasa Mahkemesi (AYM) Bakanl, yaplan bavuru sonucunda, cinsiyet deiikliinde üreme yeteneinden sürekli biçimde yoksun bulunmak artnn iptaline karar vermesine tepki geldi.

AYMnin cinsiyet deiikliini kolaylatran bu kararna tepki gösteren ttihadul Ulema Genel Bakan Yardmcs Mehmet enlik, bu kararn ne insani ne de ahlaki olduunu söyledi.

enlik, Böyle bir karar ne insani ne de ahlakidir. nsanolu ftri olarak ya erkektir ya kadndr. Allah Tel onu hangi cins üzerine yaratmsa onunla iktifa etmesi lazm. Ona raz olmas gerekir. Beni kadn yaratt ama ben kendimi erkekletireceim. deyip, bir ameliyatla erkeklemeye kalkan kii, Allah resulünün lanet ettikleri arasna giriyor. Allah, erkeklere benzemeye çalan kadnlara ve kadnlara benzemeye çalan erkeklere lanet etmitir. çünkü onlar ftrat, insann ahlaki temayülünü bozuyorlar. Ftri olarak erkein kadna, kadnn da erkee meyli vardr. Bunlar kart zaman insanlarn bu temayülü de karabilir. Bu itibarla bu ftrat deitirmek limlerce haramdr. dedi.

Uzman bir heyetin verdii rapor sonucunda insan ameliyat olabilir

Baz durumlar karsnda cerrahi müdahale gerekebileceini anlatan enlik, unlar söyledi:

Ancak yaratltan her iki cinsin organlar da var, erkek veya kadn olduu belli olmayan bir yaratlta ise bu insanlar kendini bazen erkek bazen de kadn hissediyor. Bunlarn cerrahi ameliyat mümkündür. Uzman bir heyetin verdii rapor sonucunda, insanda erkeklik ve kadnlk hissi ne kadar fazla ise o tarafa hükmedilir ve o insan ameliyat olabilir. Erkeklik hissi fazlaysa kendini erkek yapar, kadnlk hissi fazlaysa kadn olur. Ondan sonra kadn gibi örtü altna girecek, tesettüre balayacaktr. Sesi erkek sesine benziyor ve kadnlk uzvu varsa bu erkektir. Kadnlar gibi hareket ediyorsa bu belirtilerle de onun kadn olduuna hükmedilebilir. Ancak günümüzde tbbi durumlar daha önemlidir. çünkü insan bilimsel gerçeklere kar deildir. Bunun rahatlkla örenilmesi mümkünse mutlaka buna bavurup, bununla hükmedilmesi gerekiyor.

Bunu yasalatrma, ftrata kar gelmektir

AYMnin verdii kararn, zaruret durumu olmadan keyfi olarak bir kiinin kendini erkekletirmesi veya kadnlatrmasn kolaylatrdn dile getiren enlik, Bu durum haramdr, ahlaki deildir. Böyle olan insanlar kendini rezil ediyor. Bir cerrahi ameliyat yapsalar, erkeklik veya kadnlk uzvunu deitirseler dahi ruhunu deitiremezler. Onun ruhunda kadnlk varsa kadndr, erkeklik varsa erkektir. Ftrata ters bir eydir, bu ftrat deitiren Allahn laneti altndadr. Bunu yasalatrma, kiinin ftratn deitirmek, ftrata kar gelmek, insanlarn ahlakn bozmaktr. nsann izzeti ve onuruyla oynamaktr. ifadelerini kulland.

Beer kanunlarla ftrat, Allahn hükmünü deitiremezler

slam limlerinin bu gibi durumlara kar tepki göstermeleri gerektiini vurgulayan enlik, Hükümetler, mahkemeler bir karar alrken, yasa yaparken, mahkemeler bu yasalar uygularken bu hususlara dikkat etmeleri lazm. Onlar beer kanunlarla ftrat, Allahn hükmünü deitiremezler. Bu Allahn hükmüdür. Allah böyle hükmetmi, sen onu deitiremezsin. Buna karmak Allahn hükmüne kar gelmektir. Buna dikkat etmeleri lazm. Böyle eyler varsa derhal bundan dönmeleri gerekir. limlerin de bu hususta uyanmalar gerekiyor. Kadn ve erkekler hukukta eittirler, ftratta deil. Kadn erkek gibi olsa çocuk douramaz, çocuk besleyemez. çünkü onda annelik efkati olmas gerekiyor. O yüzden ince ve narin yaratlmtr kadn. Hakeza, kadn erkek gibi hain olsa olmaz, erkek de kadn gibi olsa olmaz. Bu, ftrat zorlamak, Allahn kanununa kar gelmektir. Bu Allahn sünnetidir, sen Allahn getirdii kanunlarda bir deiiklik bulamazsn. Deitirmek mümkün olmad gibi bunu onun yerine, onu bunun yerine koymak da mümkün deildir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git