Çıplak aramalar külliyen yalan

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Uşak Emniyet Müdürlüğünde çıplak arama yapıldığı iddiasına ilişkin, "Geldiğimiz noktada bu iddialarla ilgili en ufak ne bir bilgi ne bir belge ne bir kanaat ne de bir görüntüye rastladık. Bu iddiaların tamamen iftiradan, yalandan ibaret olduğunu komisyon olarak tespit ettik." dedi.

Haberler 25.12.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uak Valiliinde gerçekletirilen kolluk gözetim komisyonu toplants sonras gazetecilere açklama yapan nce, komisyon olarak Uakta titiz bir çalma yaptklarn belirtti.

nce, komisyonun kolluk görevlileriyle ilgili ihbar, ikayet ve memnuniyet bildirimlerinin kayt altna alnmas, izlenmesi ve sonuçlandrlmasnda görevli olduunu aktararak, 1 ylda komisyona 40 bin bavuru yapldn, bunlarn 17 bin 400ünün sonuçlandrldn, 22 bin 600ünün ilemlerinin sürdüünü ifade etti.

lemleri tamamlanan dosyalardan 396sna soruturma izini verildiini kaydeden nce, 5 bin 900 kiiye çeitli disiplin cezalar verildiini dile getirdi.

nce, komisyon olarak her ilde, her ücrada tekilatlandklarn, bin 7 ikayet bürosunun aktif olarak çaltn anlatarak, öyle konutu:

Geçtiimiz austos ay içinde Uakta önemli bir FETÖ operasyonu yapld. Bu operasyonun bir özellii vard, 15 Temmuz sonras FETÖnün yapm olduu faaliyeti kapsayan bir operasyondu, kadn tekilatlanmasna yönelikti. Bu operasyonla ilgili geçtiimiz günlerde çeitli iddialar gündeme getirildi. Kadnlarn gözaltna alnmas esnasnda üzerlerindeki kyafetlerin çkartlarak üst aramas yapldna dair çeitli sosyal medya hesaplarnda iddialar söz konusu oldu. Bugüne kadar böyle bir iddiayla ilgili ne valiliimize ne bakanlklarmza ne komisyonumuza ne savclklarmza hiç bir ikayet söz konusu olmamtr.

- Bütün görüntüleri izledik, avukatlar dinledik

Kolluk gözetim komisyonu olarak sosyal medyadan ve baz basn yayn organlarnda çkan bu haberlerden aldklar bilgileri görev addederek konuyu aratrmak üzere Uaka geldiklerini dile getiren nce, öyle devam etti:

Titiz ve hassas bir çalma gerçekletirdik. Bilgi ve belgeleri, dosyalar inceledik. Bütün görüntüleri izledik, avukatlar dinledik. Konuyla ilgili bütün arkadalarmzn beyanlarn aldk. Geldiimiz noktada bu iddialarla ilgili en ufak ne bir bilgi ne bir belge ne bir kanaat ne de bir görüntüye rastladk. Bu iddialarn tamamen iftiradan, yalandan ibaret olduunu komisyon olarak tespit ettik.

Bu yalandan ve iftiradan ibaret iddialarla ilgili de hukuki mücadelemizi vereceimizi buradan belirtmek istiyorum. Geldiimiz noktada bu iddialar, faaliyetleri FETÖ ile yaptmz ciddi mücadeleyi akamete uratacak bir giriim olarak deerlendirdik. Kolluk görevlilerimizi ve devlet kurumlarmz ypratmaya yönelik bir giriim olarak deerlendirdik.

Bütün faillerin avukatlarn da dinlediklerini, onlarn da bu dosyalarla ilgili hiçbir hukuk d muameleye ahit olmadklarn söylediklerini anlatan nce, avukatlarn Böyle bir ey olsayd en bata biz bunun peine koar, bu konudaki hakkmz savunurduk dediini aktard.

FETÖ ile mücadeleyi akamete uratacak her türlü giriimle en üst düzeyde mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan nce, FETÖyle ve dier terör örgütleriyle mücadelemiz kararllkla ve etkinlikle devam edecektir. Bunlar akamete uratmak, sulandrmak, bu mücadeleyi ypratmak isteyenlerle en etkin mücadeleyi, en etkili ekilde, hukuki ekilde vereceimizi vurgulamak istiyorum. dedi.

nceye açklama srasnda Uak Valisi Funda Kocabyk ile komisyon üyeleri de elik etti.

Ana Sayfaya Git