"Çizgi sanatını İslam karşıtlarına karşı kullanmamız gerekir"

ABD'nin Kudüs üzerindeki şer planını ve sonrasında meydana gelen gelişmeleri çizgilerine yansıtan karikatürist Mikail Çiftçi, bu sanatın İslam karşıtlarına karşı kullanılması gerektiğini belirtti.

Haberler 10.01.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emperyalist ABDnin Kudüsü Siyonist terör ebekesinin sözde bakenti olarak ilan etmesi ve sonrasnda meydana gelen gelimeleri çizgilerine yanstan karikatürist Mikail çiftçi, bu sanatla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Söz konusu kararn ardndan dünya genelinde ve Türkiyenin birçok ilinde düzenlenen sergilerde karikatürleri sergilenen çiftçi, bazen savalarla alnamayan sonuçlarn, karikatür gibi propaganda araçlaryla elde edilebileceini söyledi.

slam kartlarna kar kullanmamz

Bu çan ilim, yaz ve çizgi asr olduunu belirten çiftçi, slam ümmetinin kendini bu alanda gelitirerek, söz konusu sanat slam kartlarna kar silah olarak kullanmas gerektiini dile getirdi.

Evrensel özellie sahip karikatürün, rengi, dili ve rk olmayan bir sanat dal olduunu anlatan çiftçi, çizgi görsellie odakl olduu için her kesimden insanlarn anlayabilecei, yorumlayabilecei ve o konudan bir eyler alabilecei, etkilenebilecei bir sanat daldr. çizginin bu yönünü iyi kullanmak lazm. Herhangi bir olay karsnda yaptnz bir çizimi, özellikle yazsz olan karikatürlerde sadece çizgilerle yanstlan o yorumu Afrikada olan kii de çinde olan kii de yorumlayabiliyor. O yüzden tabir yerindeyse bu silah iyi kullanmak gerekiyor. Her kesime, her ülkeye, her dile hitap ediyorsunuz. Bu yüzden bu alana önem verilmesi gerekiyor. Bunu çizenlerin desteklenmesi, bu alana younluun artrlmas, bu alanlarn desteklenmesi, bu alana yatrm yaplmas çok etkili olacaktr. dedi.

Ana Sayfaya Git