Cizre kudüs için ayaktaydi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Memur-Sen İl Başkanlığı öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Sanat Sokağı'nda, "Kudüs'e Özgürlük İnsanlığa Barış" mitingi yapıldı.

Haberler 18.12.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mitinge katlan vatandalar sk sk tekbir getirdi, ellerinde Kudüs ümmetin kalbidir, Direni kazanmaldr yazl dövizler tad, ABD ve srail aleyhine sloganlar att.

Mitingde konuan Memur-Sen l Bakan Abdullah çat, ABD Bakan Donald Trumpn ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanma kararnn kabul edilemez olduunu söyledi.

Kudüs savan deil barn ehridir. diyen çat, öyle devam etti:

KUDÜSE SAHP çIK

iddeti daha da derinletirerek kanl iktidarlarn sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazrlanyor. ABDnin bu hamlesi, dünyann bar adas olmu Kudüsü sava gerekçesine dönütürmektir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak corafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaamak demektir. Kudüsün bu vasflarnn yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüsün insanln ortak miras olmas gerçeine ihanet ettirmeyiz. Buradan diyoruz ki; korsan srail Kudüsü bakent yapamayacak yaptrmayacaz. nancmzn ve tarihimizin bize verdii güçle barn sesini yükseltebiliriz.

çat, Kudüse özgürlük haykrnn bunun için iddetle susturulmak istendiine iaret ederek, Yaasn bakenti Kudüs olan bamsz Filistin devleti, yaasn igalden kurtulmu Kudüs ehri. dedi.

Ana Sayfaya Git