Cizre'de bombalanan emniyet binası parka dönüştürülüyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu zarar gören emniyet binasının bulunduğu alana Şehitler Anıtı ve Parkı yapılacak.

Haberler 28.08.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKl teröristler tarafndan bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda hasar gören Cizre çevik Kuvvet Gurup Amirlii binasnn bulunduu 8 dönümlük alana yaplacak ehitler Ant ve Park için, Cizre Belediyesince temel atma töreni düzenlendi.

rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapt konumada, 26 Austos 2016da, tek amac ykmak ve bölmek olan terör örgütünün gerçekletirdii hain saldrda 13 polisin ehit olduunu anmsatt.

Parkn yaklak 3 ayda tamamlanacan dile getiren Pehlivan, Bu temelin atlmas ile aziz ehitlerimizi de anyoruz. Buradaki düzenleme ile buray ziyaret edenler tarafndan ehitlerimiz anlsn, ruhlarna Fatiha duas okunsun istiyoruz. dedi.

Ülkenin birlii ve güçlü gelecei için terörle youn mücadele edildiini aktaran Pehlivan, unlar kaydetti:

çok ükür geldiimiz nokta itibariyle ilimiz ve bölgemiz geçmie oranla çok daha güvenli ve daha huzurlu. Bu huzurun daim olmas için hepimize görev düüyor. Vatandamzla omuz omuza, gönül gönüle memleketimizin gelecei için mücadele etmeliyiz. Her geçen gün çocuklarmz ve gençlerimiz için çok daha huzurlu, aydnlk yarnlara hep birlikte tanklk edeceiz.

Konuma ve duanlarn ardndan Pehlivan, parkn temeline ilk harc, Cizre Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Davut Sinanolu, l Emniyet Müdürü Mustafa Emre Babu, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Ali hsan Ersoy ve çakr Söüt Tugay Komutan Tugeneral Tekin Aktemur ile birlikte att.

Ana Sayfaya Git