Cizre’de okulda cinsel istismar iddiası protesto edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesi Merkez Anadolu Lisesi müdür yardımcısının öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiası, bir grup tarafından protesto edildi.

Haberler 13.05.2019 - 01:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Anadolu Lisesinde Müdür Yardmcs olarak görev yapan B.E.nin kz örencilere cinsel istismarda bulunduu iddias büyük bir tepki ve öfkeye neden oldu. ddialar üzerine Eitim-Sen öncülüünde bir araya gelen örenci velileri, eitimciler, esnaf, vatanda, taciz ve cinsel istismar iddiasn basn açklamas ve oturma eylemi yaparak protesto etti.

Eitim-Sen ubesi önünde düzenlenen basn açklamasn Eitim-Sen rnak ube Sekreteri Serap Ok okudu. Ok, lçemizde gerçekleen bu cinsel taciz ve istismar sendikamz tarafndan bilindii andan itibaren soukkanl ve saduyulu bir ekilde olayn üzerine gidilmitir. Okulda yaanan bu taciz olaynn, çocuklar tarafndan dillendirilmesinden sonraki 11 günde boyunca eitimci maskesi altndaki bu ahs okula gitmi, madurlarla ayn ortamda çalmaya devam etmitir. Taciz ve istismar gerçekletiren kii kadar onu koruyanlar da ayn derecede ve ayn kefede gördüümüzü belirtmek isteriz. Hiç kimse ama hiç kimse bizleri çocuklarmzla snamaya ve sabrmz ölçmeye kalkmasn. çocuklarmz geleceimizdir, geleceimizi hiç kimseye dokundurtmayacamz ifade ederiz dedi.

Yaplan açklamann ardndan kalabalk be dakikalk oturma eylemi gerçekletirdi. Oturma eyleminden sonra bir gurup örenci olay Nusaybin Caddesinden Sanat Sokana kadar yürüyerek tepki gösterdi.

Cizre Kaymakamlndan olayla ilgili açklama

Cizrede yaanan ve tepkiye neden olayla ilgili Cizre Kaymakaml da resmi sosyal hesaplarndan konu ile ilgili açklamada bulundu. Cizre Kaymakamlnn sosyal medya hesaplarndan yapt açklamada, Baz sosyal medya hesaplarnda yer alan ilçemiz Merkez Anadolu Lisesinde iddia olunan olayla ilgili olarak ad geçen öretmen hakknda adli ve idari tahkikatlar balatlmtr. Ayrca soruturmalarn selameti açsndan ad geçen öretmen hakknda 9 Mays 2019 tarihinde görevden uzaklatrma ilemi yaplmtr. Konu tarafmzca takip edilmektedir. Kamuoyuna saygyla duyurulur denildi.

Ana Sayfaya Git