Çocuk vakası patlamalarda

Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 vaka haritasında riskli iller arasında olan Diyarbakır'da, çocuk vaka oranlarında da artış yaşandı. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Semih Canpolat, “Günlük koronavirüs şüphesiyle 80 çocuktan 20’sinin testi pozitif çıkıyor. Hastanede şu an 3’ü yoğun bakım, 18’i kliniklerde olmak üzere 21 çocuk pozitif" dedi.

Haberler 08.02.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn Covid-19 vaka saysn 100 binde 243,07, alama orann ise yüzde 63,7 olarak açklad Diyarbakrda, çocuk Hastalklar Hastanesine koronavirüs üphesiyle gelen çocuk says artt.

HASTA SAYISI ARTTI

Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekimi Dr. Semih Canpolat aileleri uyard. Hastanede youn bakm ve kliniklerde tedavi altnda bulunan çocuklarn ailelerinin yüzde 50sinin asz olduunu, dierlerinin de eksik al olduunu kaydeden Uzm. Dr. Canpolat, Maske, mesafe ve temizlik hususlarna uymak noktasnda biraz daha esnek davranldn görüyoruz. Okullarn açlmas ile birlikte bu ortam ister istemez biraz daha dalm oluyor. Bizim daha dikkatli olmamz gerekiyor. Bir virüs var, bu virüs mutasyon geçiriyor. En son hali Omicronun bulaclnn fazla olduunu biliyoruz. Kstl alanlarda daha az vakit geçirmeye gayret göstermemiz gerekiyor. Bu Omicronun da çocuklarda da olduunu vaka artlarndan da tespit edebiliyoruz. Paylatmz rakamlarda bunu teyit ediyor dedi.

ÜPHEL SAYISI 80LERE çIKTI

Son bir haftada günlük 50 olan üpheli vaka saysnn 80le çktn kaydeden Dr. Canpolat, Günlük koronavirüs üphesiyle 80 çocuktan 20sinin testi pozitif çkyor. Hastanede u an 3ü youn bakm, 18i kliniklerde olmak üzere 21 çocuk pozitif, 13ü de üpheli olarak tedavi altnda. Daha dikkatli olmamz gerekiyor. çünkü 3 hastamz youn bakmda tedavi görüyor. Entübe deiller. Ailelerin de al olmasn istiyoruz. Yatan hastalara baktmz zaman yüzde 50sinden fazlsnn asz olduunu görüyoruz. Dierleri de eksik al. Bu konuda biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor diye konutu.

LK GÜNLERDEK GB DKKATL OLMAMIZ GEREKYOR

Uzm. Dr. Canpolat, Bu bir gerçek, virüs var, mutasyon geçiriyor. Bulatrcl fazla olmakla birlikte klinik semptomu daha hafif seyreden bir virüsle kar karyayz. Aileler olabildiince temizlik, maske ve mesafeye dikkat ederse, ilk günlerdeki gibi daha bir dikkatli olursa bunun da virüsün gücünü zayflatarak en ksa zamanda bu virüs belasndan da kurtulmu oluruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git