Çocuklar balkonda balonlar sokakta!

Diyarbakır ve ilçelerinde dün, 23 Nisan çoşkusu evlere ve balkonlara taşınırken, Belediye ve Kaymakamlıkların etkinlikleri, sokağa çıkma yasağı nedeniyle boşalan sokak ve caddeler uçurtulan balonlarla şenlendi.

Haberler 24.04.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram, Diyarbakr ve ilçelerinde çeitli etkinliklerle kutland. çokusu evlere ve balkonlara tanrken, Belediye ve Kaymakamlklarn etkinlikleri, sokaa çkma yasa nedeniyle boalan sokak ve caddeler uçurtulan balonlarla enlendi.

BAYRAMIN COKUSU

Büyükehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamnda 4 günlük sokaa çkma kstlamas uygulanan kentteki çocuklarn bayram cokusunu yaamas için çeitli faaliyetler düzenledi.

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, boyama kitab, Türk bayra, kuru boya, oyuncak ve mektubun bulunduu paketleri, görevliler araclyla çocuklara ulatrd.

TYATRO VE MARLAR

Büyükehir Belediyesi Bando Takm da üstü açk otobüsle ehir turu atarak, mar ve arklar seslendirdi. çocuklar, evlerinin balkonundan bayrak sallayarak, marlara elik etti.

Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanl Tiyatro Grubu ise hayvan kostümleri giyerek oyunlar oynad, çocuklara çeitli hediyeler verdi. Evlerinin balkonlarn balon ve Türk bayraklaryla süsleyen mahalle sakinleri, çocuklaryla bayram cokusunu yaad.

SÜRPRZ KUTLAMALAR

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu da 23 Nisanda doan smet Bernas Teke (6), down sendromlu Abdullah Sorguç (4) ile ehit çocuu Muhammed (6) ve Hiranur (5) kardeleri evlerinde ziyaret ederek, çeitli hediyeler verdi. Beyolu, gelecein teminat olan çocuklarn yüzünü bir nebze de olsa güldürmekten mutluluk duyduklarn söyledi.

BALONLAR UçURTULDU

Buarada, evlerinden çkamayan çocuklar için 5 farkl noktadan 5 bin balon uçuruldu.

Merkez Kayapnar Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda bu yl bayram cokusunu evlerinde yaayan çocuklar için 15 Temmuz ehitler, Rojava ve Kent Meydan parklar ile Park 75 ve Tema Parktan balonlar havalandrd.

Belediye Bakan Yardmcs Ylmaz Cebe, 23 Nisanda çocuklarn sevincine ortak olmak için çeitli etkinlikler yaptklarn söyledi.

çocuklar için uçurduklar bolanlara sevgilerini yüklediklerini belirten Cebe, bu balonlarla çocuklara ve vatandalara Biriz, beraberiz ve yannzdayz. mesajn vermek istediklerini kaydetti. Cebe, etkinlikler kapsamnda ödüllü yarmalar da düzenlediklerini bildirdi.

YENEHRDEK KUTLAMALAR

Öte yandan, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikçinin katlmyla 5 ayr bölgede kutlama yapld.

Üçkuyular TOK 4. etapta gerçekletirilen etkinlikte, evlerinde ziyaret edilen çocuklara bayrak, balon ve çeitli hediyeler verildi.

stiklal Mar okunduktan sonra bando tarafndan seslendirilen arklara, balkonlara çkan çocuklar ve aileleri elik etti.

Animasyon gösterisinin ardndan, iir ve resim yarmasnda dereceye giren çocuklara tablet hediye edildi.

Beikçi, bayram cokusunu evlere tadklarn belirterek, çocuklarn bu özel günlerinde, gün boyu sürecek etkinlikle cokuyu çocuklarmzn evlerine tamak istedik. Müzik, elence, iir ve resim yarmalar, oyuncaklar, tablet bilgisayarlar, giysilerle çocuklarmz bu özel günde mutlu etttik. dedi.

Sosyal medya üzerinden çok youn talep aldklarn anlatan Beikçi, 40 bine yakn çocuun etkinliklere dahil olduunu kaydetti.

Etkinlii ilk olarak terör madurlarnn yerletirildii TOK bölgesinde gerçekletirdiklerini bildiren Beikçi, çocuklarmz, devletimizin imkanlaryla yaplan bu konutlarda yarnn polisi, öretmeni ve doktorlar olacak. dedi.

Evinin balkonunda bayram kutlayan çocuklardan 11 yandaki üheda Sekin, evde güzel vakit geçirdiini söyledi.

lk kez böyle bir etkinlik gördüünü belirten Sekin, çok elenceli geçiyor. Tüm çocuklarn bayram kutlu olsun. diye konutu.

KULPTAK COKU

Kulp Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Gözletin talimat ile Vefa Sosyal Destek Grubu yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamnda evlerinde kalan anaokulu örencilerinin evlerine giderek çeitli hediyeler verdi.

lçe Milli Eitim Müdürü Fatih Kaya devletin ve öretmenlerin her daim örencilerin yannda olduunu belirterek, bayramnn cokusunun evlerde yaatlmas için baz materyaller dattklarn belirtti.

Örencilerin büyük mutluluk yaadn ifade eden Kaya, Her zaman örencilerimizin yannda olmaya devam edeceiz. Bu yl 23 Nisan koronavirüs salgn nedeniyle evlerimizde kutlayacaz. Ancak cokumuz, mutluluumuz 100 yl önceki ile ayn. nallah bu zor günleri hep birlikte atlatacak ve nice 23 Nisanlar milletçe cokuyla, salk, mutluluk içinde kutlayacaz. dedi

Kaplarnda öretmenlerini gören minikler büyük bir sevinç yaad.

Ana Sayfaya Git