“Çocuklar geleceğimizdir geleceğimizi koruyalım”

Yaşanan çocuk tacizi ve ölümleriyle ilgili yazılı bir açıklama yapan TESSEP Batman İl Temsilciliği, “Çocuklar geleceğimizdir, geleceğimizi koruyalım” diyerek ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Haberler 08.07.2018 - 12:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaanan çocuk tacizi ve ölümleri nedeniyle Tesettür Seferberlii Platformu (TESSEP) Batman l Temsilcilii yazl açklamada yapt.

Ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunuldu.

Açklamada, Toplumun geleceini belirleyecek çocuklarmzn hem fiziksel hem de ruhsal açdan salkl olmas, deerlerinin farknda olmalar ve insanln yararna çalabilmeleri onlara salanacak koullarla mümkün olabilir. Neslin salkl gelimesi demek, o toplumun köklü ve salkl olmas demektir. çocuklar bizim geleceimizdir. Bu yüzden toplumda var olan bütün mekanizmalar bu gelecei korumak adna salkl koullar oluturmak mecburiyetindedir. Üzülerek belirtmeliyiz ki son zamanlarda gördüümüz, yaadmz, ahit olduumuz çocuk istismarlar ve ölümleri, üzerimize düen görev ve sorumluluklar yerine getirmediimizi ve salkl koullar oluturmadmz gösteriyor. denildi.

Ailelerin, çocuklarna sevgi, ilgi

Ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunulan açklamann devamnda, çocuk istismarndan kastettiimiz ey, çocuun büyüme ve gelimesini olumsuz etkileyecek her türlü fiziksel ve duygusal davrantr. stismar, ihmaller sonucu ortaya çkmaktadr. çocuklarmzn ruhsal, fiziksel ve sosyal geliimlerini salamak, toplumda var olan bütün mekanizmalarn görevidir. Bu mekanizmann ilk ve en önemli aya ailedir. Devamnda eitim kurumlar ve medya bu görevi paylamaldr. Bizim amacmz çocuk istismarlarnn sebeplerini ortaya çkarp çözüme ulatrmaktr. Ailelerin, çocuklarna sevgi, ilgi ve muhabbetlerini ortaya çkarabilmeleri, göstermeleri gerekiyor. Onlarla güvenli bir iletiim kurmal ve her konuda bilinçlendirici eitim salamaldr. Eer çocuklarmzla salkl bir iletiimimiz yoksa onlar kendimizden uzaklatrm ve içine kapal, sorunlarn anlatmayan bireyler yetitirmi oluruz. Ksacas bu sorunun birinci çözümü eitimdir, bilinçtir. ifadelerine yer verildi.

Diziler ve filmler sorun yaratyor

Dizi ve filmlerin çocuklarda birçok soruna yol açtna dikkat çekilen açklamann sonunda unlar kaybedildi:

kinci ve büyük öneme sahip olan dier mekanizma ise medyadr. TV, dizi ve sosyal medya alar bu sorumluluun büyük bir bölümünü tayor. Fakat geçmiten günümüze baktmzda maalesef görüyoruz ki diziler ve filmler, çocuklara verdiimiz mahremiyet duygusunu zedelemek ile beraber birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Ayrca toplumda sapmalara, suçlara tevik edecek argümanlar da barndryor. Bizim deerlerimizle, kültürümüzle, sosyal yapmzla örtümeyen diziler pazarlanyor. Önemle belirtmeliyiz ki evvela akl sahipleri, toplumu sapknla iten dizileri ortadan kaldrp faydal ve deerlerimizin sergilendii içerikler üretmelidirler. çocuk istismarnn önüne ancak bu ekil geçebiliriz. Bunun yannda verilen cezalar da önemlidir. Tabi verilecek cezalardan önce o fiilin ilenmesine müsait olan ortamn ortadan kaldrlmas gerekiyor. Böyle yaplp hak edilen cezalarn verilmesi faydal olacaktr. Son olarak diyoruz ki; çocuklar geleceimizdir, geleceimizi koruyalm.

Ana Sayfaya Git