Çocuklara yönelik şiddetin terörle mücadele kapsamına alınması talebi

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, çocuklara karşı işlenen suçların terörle mücadele kapsamına alınmasını istediklerini ve ancak toplumun böyle rahat edebileceğini söyledi.

Haberler 03.07.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abbas Gündüz, ülkemizde özellikle son zamanlarda çocuklara yönelik, insanlktan nasiplenmemi, aalk hayvanlar tarafndan suçlar ilendiine hep beraber üzülerek, kahrolarak ahit olduklarn dile getirdi. Gündüz, En son Polatlda sekiz yandaki kz çocuu Eylülün öldürülmesi hepimizi üzmü incitmi ve yüreimizi dalamtr. çocuklarmza kar ilenen bu suçlar kadar onlara verilen veya verilmesi düünülen cezalar da toplumumuzda infial yaratmaktadr. Bu insanlktan nasiplenmemi aalk hayvanlara kimyasal hadm cezas uygulamak onlar ödüllendirmek anlamn tayacaktr. Bu tür cezalar bu aalk hayvanlar için asla caydrc olmayacaktr.

çOCUKLARA KARI LENEN SUçLAR

çocuklarmza kar ilenen bu aalkça, hayvanca suçlarn terörle mücadele kanunu kapsamnda saylmasn, yaplacak yeni düzenlemeyle vatana ihaneti ve çocuklarmza kar yaplan bu hayvanca suçlar terörle mücadele kanununda yaplacak düzenleme ile idam cezas ile cezalandrlmas toplumumuzun en büyük arzusu ve beklentisidir. Vatana ihanet eden ve bu alçakça suçu ileyen kiileri toplumun gözü önünde ibretlik bir ekilde idam etmek hem toplumumuzun kinini ve öfkesini bir nebze olsun dindirecek hem de bu hayvanca suçu ileyenlerin yaamasna izin verilmeyecektir. Bu konular siyaset üstü ve bütün toplumu ilgilendiren meseleler olduu için yeni hükümetin kurulmasyla beraber bütün siyasi partilerin derhal ortak karar alarak vatana ihanet suçunu ve çocuklarmza yaplan bu alçakça saldrlar idam cezas kapsamna almalardr. Toplum olarak millet olarak bunun dnda verilecek hiçbir ceza hiçbir uygulama bizleri rahatlatmayacak ve vicdanlar yaralayacaktr dedi.

Yeni kurulacak hükümetin derhal böyle bir yasal düzenleme balatmasn ve dier bütün siyasi partilerin hiçbir siyasi kayg içerisine girmeden bu kanunun yasalamas için ortak destek vermesini toplum olarak beklediklerini belirten Gündüz, açklamalarn öyle sürdürdü:

Bu suçlara kar idam cezasnn getirilmemesi önümüzdeki zamanlarda da toplum olarak içimizi actan yüreimizi kanatan bu suçlarn ilenmesini beklemek ve görmek zorunda kalacaz. Hükümet böyle bir yasal düzenleme yoluna gitmiyorsa, gidemiyorsa bu konuyu referanduma götürüp halkmzn oylamasna sunabilir. Ama bu sadece bu hayvanca ve alçakça suç ileyenlere kar zaman kazandrma olur. çünkü olas böyle bir referandumun sonucu bellidir. Bütün toplum bu cani ve alçaklara idam cezasnn verilmesini beklemektedir. Hükümetin ve dier siyasi partilerin toplumun bütününün istedii bu karara sayg duyarak toplumun talebini karlamas lazm.

Ana Sayfaya Git