Çocuklarımızı istiyoruz biz!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 29.04.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balad oturma eylemi 239uncu gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Kamile Küçükda, Adanann Seyhan ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için eyleme katldn belirtti.

Küçükda, evladna kavuana kadar eyleme devam edeceini belirterek, HDP ald çocuklarmz götürdü. çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. çocuumuz gittiinden beri bizimki yaamak deil. çocuklarmzn getirsinler, gidelim buradan. Nerede bir gariban, fakir varsa, çocuklarnn beynini ykayp, kandrp götürüyorlar. dedi.

Olu Engine teslim olmas çarsnda bulunan Küçükda, öyle konutu:

Engin ne olursun gel, askerimize, devletimize teslim ol. Kardelerin seni çok özledi. Teslim olanlar imdi annesinin yannda. Özgürlük annenin yandr, oras cehennemdir. Cumhurbakanmz, devletimiz elinden geleni yapyor. Allah onlar bamzdan eksik etmesin.

EVLAT ACISI çOK ZOR

Olu Fatih için oturma eylemine katlan baba Abdullah Demir de eylemlerini sürdürmekte kararl olduklarn aktard.

Demir, ramazanda dahi eylemlerini sürdürdüklerine iaret ederek, (HDP) Allah hakkmz brakmasn. Evlat acs çok zor. Allah kimseye göstermesin. 5 yldr olumun peini brakmadm. Bunlarda din, vicdan, merhamet yok. dedi.

HDP çocuklarmz götürdü, PKKya teslim etti. Bunun acsn çekiyoruz. Anneler ve babalar olarak eylemimizi sürdürüyoruz. diyen Demir, herkesten destek beklediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git