Coğrafyanın makus talihini bitireceğiz!

Memur-Sen Kadın Kolları Komisyonunca düzenlenen toplantıda, Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri bir araya geldi.

Haberler 13.05.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Kadn Kollar Komisyonu üyeleri, Diyarbakrdaki sivil toplum kurulularnn kadn temsilcileri ile düzenlenen toplantda bulutu.

Memur-Sen Kadn Kollar Komisyonunca Diyarbakr Büyükehir Öretmenevinde gerçekletirilen toplantya katlan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zeynep Alk, kadn kollarnn referandum sürecinde 81 il ve ilçelerinde örgütlenerek önemli bir çalma yürüttüünü söyledi.

Ülke kendi tarihi, kültürü ve ruh köklerine dönüünü sivil toplum kurulularnn katksyla gerçekletiriyor. diyen Alk, sivil toplum kurulularn, ülkenin sivil akl, parlayan yldzlar ve özgürlükçü gelecei olarak nitelendirdi.

Alk, Diyarbakrn sembol bir ehir olduunu, kentte yaayan kadnlarn haykrn önemli bulduunu vurgulayarak, Kadn sivil toplum kurulularnn burada gösterecei güçlü dik durula, bu corafyann makus talihinin biteceine inanyorum.Bu amaçla organize edilmi bu toplantya kadn sivil toplum kurulularnn duyarllk gösterip katlmalar ile güçlü bir organizasyon gerçekleti. dedi.

AK Partinin en önemli destekçilerinin kadnlar olduunu görmekteyiz. Referandum sürecinde de kadnlarmzn yeni Türkiyede yer alma ve sözcüsü olma adna güçlü bir ses çkardklarn gördük. diyen Alk, bu sesi daha da yukarya tamak gerektiini dile getirdi.

Bugün Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda geçen yl PKKl teröristlerin 15 ton patlayc yüklü kamyonu infilak ettirdii, 16 kiinin yaamn yitirdii, 23 kiinin yaraland saldrnn yl olduuna deinen Alk, halka bugünleri yaatanlarn unutulmamas gerektiine iaret etti.

- Birliimizi, bütünlüümüzü ve kardeliimizi haykryoruz

Toplantnn açlnda konuan Memur-Sen ve Eitim Bir-Sen Kadn Kollar Komisyonu Bakan Habibe Öçal da Türkiyenin sivil toplum örgütü ve sivil kadn oluumu olarak bölgenin ve ülkenin sorunlarna çözüm önerileri gelitirmek için bu bulumay gerçekletirdiklerini belirtti.

Referandum sonuçlarna iaret eden Öçal, Güneydou Anadolu Bölgesinden kardelik hukukunun üstün klnmasna dair bir mesaj çktn vurgulad.

Öçal, bu mesajdan hareketle bir araya geldiklerini, benzer toplantlar düzenlemeye devam edeceklerini aktard.

Sahay dinlemek ve sahadan gelen görü ve önerileri dikkate almak zorundayz. Türkiye bir yola girdi, bu yolda asla kutuplama ve ayrma gibi bir lüksümüz yok. Onun için bu ülkenin beraberliini, birliini, kardeliini gelitirmek amacyla kadnlar olarak buradan sesleniyoruz, omuz omuzayz, el eleyiz. Asla bizi hiçbir yap, düünce ve görü bölemeyecek, parçalayamayacak. Buradan birliimizi, bütünlüümüzü ve kardeliimizi herkese haykryoruz. ifadelerini kullanan Öçal, toplantnn hayrl olmasn diledi.

Toplant daha sonra basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git