Çok dilli hizmetler

TUNCELİ Belediye meclis üyelerince alınan kararda, belediye binasına 'Dersim Belediyesi' tabelası asılması ve çok dilli hizmet kararı alınırken, kayyum yönetimi döneminde Kızılay ile İlim Yayma Cemiyeti'ne bedelsiz kiraya verilen yerlerin sözleşmesinin iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Haberler 23.05.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tunceli Belediye Bakan TKPli Fatih Mehmet Maçolu bakanlnda dün, belediye meclis üyeleri toplants düzenlendi. Toplantda, Tunceli Belediyesi tabelasnn Dersim Belediyesi olarak deitirilmesi, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dillerinden hizmet karar alnd.

KARARLAR OY çOUNLUYLA KABUL EDLD

Meclis üyelerinin belediye tabelasnn deiimiyle ilgili toplantda alnan kararda u sözlere yer verildi: Belediyemiz hizmet binasnda bulunan tabelalarda yazl Tunceli ibaresinin deitirilerek yerine, Dersim ibaresinin yazlmas görüülmesi sonucunda kentimizin kültürünü, tarihini ve inanç biçimini yaatmak adna, belediyemiz hizmet binasnda bulunan tabelalarda yazl Tunceli ibaresinin deitirilerek, yerine Dersim ibaresinin yazlmas oy çokluu ile kabul edildi.

3 DLL HZMET KARARI

Meclis üyelerinin, toplantda çok dilli belediyecilikle aldklar karar ise öyle belirtildi: limizde yaayanlarn Türkçenin yan sra çounluunun Zazaca ve Kürtçe konutuu göz önünde bulundurularak belediye hizmetlerinin, ilde yaayanlarn ihtiyaçlar dorultusunda Zazaca ve Kürtçe dillerinde de yürütülmesi oy çounluu ile kabul edildi.

Tunceli Belediyesinde kayyum yönetimi döneminde Kzlay, lim Yayma Cemiyetine bedelsiz olarak tahsis edilen yerlerin sözlemeleri iptal edilmesi ise belediye meclis üyelerince oy birliiyle kabul edildi.

Ana Sayfaya Git