Çökerten baskın

Lice, Hani ve Ergani bölgesinde PKK'nın sığınma mağaraları ile cephaneliği ortaya çıkarıldı. Uzman Çavuş Çağlar'ın şehit eden ve ölü ele geçirilen 5 PKK'lıdan ikisinin örgütün beyin takımı olduğu ortaya çıktı. Hakkari'de helikoptere füzelli saldırıda bulunan "Torhildan Derviş" ile, "YJA Star" ele başı "Gülnaz Ege" olduğu belirlendi.

Haberler 08.10.2017 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaköy lçesi Gözeba Köyü mevkiinde Jandarma Uzman çavu Hatip çalarn ehit edilmesi olayna katldktan sonra güvenlik güçleriyle çkan çatmada öldürülen be örgüt üyesinden 3ünün üst düzey eleba olduu belirlendi. Birinin Torhildan Dervi kod adl Müjdat Tademir, dierinin terör örgütünün sözde Özgür Kadn Birlikleri ismini verdii YJA Star eleba isimlerden Gülnaz Ege kod adl Nuran Er olduu tespit edildi. Lice, Hani ile Ergani lçesi krsalnda düzenlenen narko-terör operasyonu kapsamnda 2 PKKl ve onlarla ibirlii yapan 2 kii ile bunlarla birlikte silah, el bombalar, el yapm patlayclar, yaam ve giyim malzemeleri ile toplam 11 bin 290 kök hint keneviri ele geçirildi.

çALARI EHT EDNLER

Diyarbakr Valilii Kocaköy lçesi Gözeba Köyü mülki snrlar içerisinde teröristlerle salanan silahl çatma sonucunda 26 Eylül 2017 sal günü Jandarma Uzman çavu Hatip çalarn ehit edilmesi ve 2 personelin hafif ekilde yaralanmas olay ile ilgili olarak soruturma ve operasyonlar yapldn açklad. Açklamada, öyle denildi:

PKKYA BÜYÜK DARBE

stihbari çalmalar neticesinde; Diyarbakr li Lice lçesi Baharlar Köyü Gönen Mezrasnn 620 metre güneydousunda silah ve teçhizatlar ile birlikte etkisiz hale getirilen 5 bölücü terör örgütü mensuplarndan 1inin terör örgütünün iddiasna göre Hakkari li çukurca lçesi çl Köyü mülki snrlar içerisinde, Cobra Taarruz Helikopterine 13 Mays 2016 tarihinde füzeli saldrda bulunan Torhildan Derwi (K) Müjdat Tademir (TCKN: 40060489124, Enver ve Zahide olu, 02.01.1987 doumlu, Van li pekyolu lçesi Yenimahalle nüfusuna kaytl).

ÖRGÜTÜN BEYN TAKIMI

Dier 2 mensubunun; Sözde orta saha YJA Star (Özgür Kadn Birlikleri) sorumlularndan Gülnaz Ege (K) Nuran Er (TCKN: 27430011772, Polat ve Bedia kz, 10.07.1972 doumlu, Afyonkarahisar li uhut lçesi Karacaören Köyü nüfusuna kaytl), çileri Bakanlnn gri renkli arananlar listesinde yer alan ve sözde özel güç sorumlusu Sariye Amed (K) Sevim Solmu (TCKN:12464054062, Mustafa ve Zeynep kz, 03.03.1981 doumlu, Diyarbakr li Hani lçesi Seren Köyü nüfusuna kaytl), isimli teröristler olduu yönünde bilgiler elde edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

ÜçGENDEK DER OPERASYON

Diyarbakr Valilii, Hani ve Lice lçesi snrlar içerisinde, 4 Ekim 2017 çaramba günü saat 20.00dan itibaren Bayrak-62 ehit Jandarma Uzman çavu Hatip çalar Operasyonu balatldn bildirdi. Bunun yan sra Ergani lçesi mülki snrlar içerisinde yol kontrol ve arama çalmalar yapld belirtildi. Valilik açklamasnda öyle denildi:

OPERASYON SONUçLANDI

Bu faaliyetler neticesinde; 1i bayan olmak üzere 2 terörist ile 2 bölücü terör örgütü ibirlikçisi; 1 adet AK-47 Kalanikof Piyade Tf., 5 adet AK-47 Kalanikof Piyade Tüfei arjörü, 149 AK-47 Kalenikof P.Tf. fiei, 2 adet el bombas, 3 bin 200 lira nakit para, 1i Peugeot Bipper, 1i traktör olmak üzere 2 araç, 1 adet kütüklük, 2 adet not defteri, 16 sayfa Arapça dilinde yazl kat,1 metre uzunluunda 3X0,25mm elektrik kablosu, 1 takm terörist kyafeti, 1 adet çanta klf, 1 adet panço, 6 metre çadr ipi ile muhtelif gda, giyim ve yaam malzemeleri ile birlikte sa olarak yakalanmtr.

Diyarbakr Valilii, Hani lçesinde bir doal maara içerisinde bulunduunu aktarrken, u bilgilere yer verdi:

DOAL MAARALAR çERSNDE

Anlan operasyonlarda icra edilen temas aramalar sonucunda; Hani lçesi Krm Köyü mülki snrlar içerisinde, tespit edilen 1 adet doal maara ve kaya koyuuna gizlenen 1 adet jelikan bidon içerisinde; 2 adet tabanca, 4 adet tabanca arjörü, 59 adet 9 mm tabanca fiei, 1 adet gece görü dürbünü, 1 adet Yeasu marka el telsizi, 1 adet küçük tüp ile hazrlanm Mayn/EYP düzenei, 1 adet uzaktan komutal ateleme cihaz monteli kobra marka küçük el telsizi, 1 adet Tol serisi Mayn/EYP uzaktan ateleme devre kutusu, 1 adet Fujifilm marka fotoraf makinesi, 3 adet kalem pil, 1 adet powerbank, 1 adet lehim pastas, 1 adet koli bant, 2 adet emsiye, 2 adet mont, 1 adet baret feneri, 2 adet battaniye, örgütsel doküman ve çok miktarda muhtelif yaam malzemesi ele geçirilmitir.

Lice lçesine bal Birlik Köyü akan Mezras mülki snrlar içerisinde topraa gömülü vaziyette 2 adet uzaktan kumandal Mayn/EYP düzenei tespit edildii blirtilen açklamada, Mayn ve El Yapm Patlayc Madde Tespit ve mha Timi (MET) tarafndan emniyetli bir ekilde yerinde tahrip edildii belirtildi.

ÖRGÜTÜN UYUTURUCU DEPOSU

Narko-terörizmle mücadele kapsamnda yaplan aramalarda ise toplam 11 bin 290 kök hintkeneviri bitkisi bulunduu kaydedilen valilik açklamasnda, u bilgilere yerverildi: Narko-Terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamnda, Hani ilçesi Kaledibi Köyü Kürteyhkomu mülki snrlar içerisinde 9 bin 600 kök, Yukartural Köyü Aatural Mezras mülki snrlar içerisinde bin 500 kök, Lice ilçesi Birlik Köyü Gezan Mezras mülki snrlar içerisinde ise 190 kök olmak üzere toplam 11 bin 290 kök kenevir bitkisi tespit edilmeyi müteakip, numune alnmas sonrasnda usulüne uygun ekilde yerinde imha edilmitir. Cumhuriyet Basavclnn talimatlar gereince, delil niteliine haiz olan silah, mühimmat ve malzemeler ile teröristlere ait nakit para muhafaza altna alnm, 3 ayr bölgedeki Mayn/EYP, MET Timlerince, yiyecek maddesi ile giyecek türü malzemeler ise operasyon birliklerince yerinde imha edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git