Çoklu doğum'a yardım geliyor

Aile Bakanlığı ilk kez, ikiz, üçüz gibi "çoklu doğum" sonucu dünyaya gelen çocukları bulunan ihtiyaç sahibi aileler için yardım programı başlatılacak.

Haberler 24.05.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca ilk kez, ikiz, üçüz gibi çoklu doum sonucu dünyaya gelen çocuklar bulunan ihtiyaç sahibi aileler için yardm program balatlacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya bakanlnda önceki gün gerçekletirilen Sosyal Yardmlama ve Dayanmay Tevik Fonu Kurulu toplantsnda ihtiyaç sahibi aileler, baarl örenciler, kurum bakmnda yetien gençlerle güvenlik korucular için yeni destek programlar karara baland.

Bu kapsamda, ikiz, üçüz, dördüz gibi çoklu doum sonucu dünyaya gelen çocuklar bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin sorunlarna kulak veren Bakanlk, bu durumdaki aileler için ilk kez Muhtaç Ailelere çoklu Doum Yardm programn balatacak.

Yardm programndan 3294 Sayl Sosyal Yardmlama ve Dayanmay Tevik Kanunu kapsamnda olan ihtiyaç sahibi aileler faydalanabilecek. Bu durumdaki ailelerin çoklu doum sonucunda dünyaya gelen (iki ve üzeri) çocuklar için çocuk bana aylk 150 lira ödeme yaplacak.

çocuklar 4 yana gelinceye kadar sürecek bu yardm, ailelere Salk Bakanl çocukluk dönemi a takviminde yer alan alar süresi içinde yaptrmalar artyla verilecek.

- Kurum bakmnda yetien gençlere sosyal destek

Bakanlk, ayrca devlet korumas altnda kurulularda yetien gençler için Kurulu Bakmndan Ayrlan Gençlerin Sosyal Yönden Desteklenmesi Projesini de hayata geçirecek.

Projeyle, kurulu bakmndan ayrlan gençlerin barnma ve yemek ihtiyaçlar bir yl süreyle Bakanlk tarafndan karlanacak. Destek, gençlerin uzun vadeli i kollarna tabi bir ite istihdam edilmesinden bir ay sonra sonlandrlacak.

Bu destekten yararlanmak isteyen gençlerin, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflarna bavuruda bulunmas gerekiyor.

- lk bine girenlere bir defaya mahsus 5 bin lira

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca, 2013ten itibaren uygulanan artl Eitim Yardm (EY) Program gelitiriliyor. Bu kapsamda, EYden yararlanan baarl örenciler nakdi olarak desteklenecek.

Ortaöretimin ilk dönemi için Milli Eitim Bakanlnca yaplan ortaöretime geçi snavlarnda, illerinde ilk yüze giren, dier dönemler içinse okul baar puan 85 ve üzeri olan erkek örencilere aylk 500 lira, kz örencilere ise aylk 600 lira nakdi destek verilecek.

Ayrca EYden yararlanan örenciler üniversiteye giri snavnda herhangi bir puan türünde Türkiye genelinde ilk bine girme baars gösterirlerse bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira nakdi destek alacak.

- Güvenlik korucularna destek

Güvenlik korucularnn aileleri artl Nakit Transferleri kapsamnda yürütülen programlardan faydalanabilecek.

Düzenlemeyle güvenlik korucularnn çocuklarnn eitimlerine devam etmesine katk salanacak.

Güvenlik korucularnn okul öncesi çada olan çocuklar ve gebelik yaayan elerinin salk muayenelerini yaptrmalar tevik edilecek.

Ana Sayfaya Git