Coronavirüs (Covid-19) aşısını İngilzler mi bulacak?

İngiltere'de 26 Liraya korona aşısı bulunduğu iddiaları gündeme bomba gibi oturdu. Tüm dünyada olduğu giibi İngiltere'de de coronavirüs (Covid-19) aşısı bullunması için çalışmalar hızla devam ediyor. Imperial College London Üniversitesi’ndeki bilim insanları, potansiyele sahip ancak şu ana kadar kullanılmamış bir teknolojiyi deneyeceklerini açıkladı.

Haberler 15.06.2020 - 23:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngilterede 26 Liraya korona as bulunduu iddialar gündeme bomba gibi oturdu. Tüm dünyada olduu giibi ngilterede de coronavirüs (Covid-19) as bullunmas için çalmalar hzla devam ediyor. Imperial College London Üniversitesindeki bilim insanlar, potansiyele sahip ancak u ana kadar kullanlmam bir teknolojiyi deneyeceklerini açklad.

Ann ie yaramas durumunda, seri üretime geçilebilecei belirten; aratrmay yürüten ekibin, ay olabildiince düük maliyetle salamaya çaltklar bilgine yer verdi.

Üniversitede aratrmay yürüten ekibin banda bulunan Prof. Robbin Shattock, ngiliz medyasna yapt açklamada, Biz basit yaklam benimsedik. Virüsün yüzeyindeki proteinden küçük bir parçann genetiini topluyoruz, kopyalarn yapyoruz ve mikroskobik ölçülerdeki ya damlalarnn içine hapsediyoruz dedi.

HIZLA BÜYÜK MKTARLARDA ÜRETLEBLECEK

Shattock, yeni yaklamla birlikte, küçük doz kullanmnn ann büyük miktarlarda ksa sürede üretilebilmesine olanak saladn ifade etti. Shattock, Ann, hastaln toplumda yaylmasna engel olmas gerekiyor. Güvenlik testlerimizin ardndan, ngilterede Ekim aynda geni katlml bir test yapacaz. Tabii bu o dönem ne kadar vaka olacana da bal, dolaysyla dünyann baka bölgelerinde de testler yapabiliriz

Ana Sayfaya Git