Çoşku hakimdi!

Diyarbakır'da Valilik önündeki kutlamalara Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Haberler 20.05.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm yurtta olduu gibi 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram, Diyarbakr ve ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutland.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesindeki Gençlik Yürüünün ardndan valilik önünde devam eden törende, sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir burada yapt konumada, Türk milletinin var olma mücadelesinde büyük önem tayan 19 Mays 1919un bamsz Türkiye Cumhuriyetinin temellerini oluturduunu belirterek, büyük önder Atatürkün bugünü Türk gençliine armaan ettiini anmsatt.

çOKULU KUTLAMA

Demir, gençlerin, ülkenin kalknmasnn en temel dinamii olduunu belirterek, Gençlerine güvenen ve en iyi ekilde yetitirenler gelecekte var olabilirler. Bu nedenle gençlerimizi yarnlara en iyi ekilde hazrlamak gayreti içerisinde olmalyz. ifadelerini kulland.

Törende, düzenlenen spor müsabakalarnda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Örencilerin okuduu iirler ile halk oyunlar, jimnastik ve tekvando gösterisiyle sona eren törene Büyükehir Belediyesi Bakan Cumali Atilla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta da katld.

LçELERDEK ETKNLK

Silvanda Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürlüü tarafndan Atatürk Antna çelenk sunuldu. Tören, sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan müdürlük salonunda devam etti.

Buradaki törende, günün anlam ve önemini belirten konumalar yaplarak, iirler okundu. Atatürkün Gençlie Hitabesinin okunmasnn ardndan törene katlan protokol üyeleri ile örenciler çalnan davul ve zurna eliinde halay çekti.

Kutlamalara, Silvan Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Adem çelik, Milli Eitim Müdürü Seyithan Erboa, Milli Eitim ube Müdürleri, askeri erkan, okul müdürleri, öretmenler, örenciler ve velileri katld.

KULPTA 19 MAYIS

Kulp ilçesinde, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram çeitli etkinliklerle kutland.

lçe Spor Salonunda geçekletirilen kutlamalar sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmas ile balad.

Kulp çok Programl Anadolu Lisesi Müdür Yardmcs Yiit Tatar, yapt konumada, Büyük Önder Atatürkün 19 Mays 1919da Samsuna çkarak balatt milli mücadelenin, Türk tarihinde önemli dönüm noktalarndan biri olduunu söyledi.

Atatürkün Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet ettiini belirten Tatar, Türk gençlii bu güne kadar olduu gibi bundan sonra da atasnn emanetine cumhuriyete sahip çkacak, onun gösterdii hedef olan çada uygarlk düzeyinin üzerine çkarlmas için üstüne düen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaan, iyi eitim alm, teknolojik kabiliyetlerle donatlm Türk genci ülkemizi en iyi ekilde gelecee tayacaktr. diye konutu.

Kulp Anadolu, Anadolu mam Hatip ve Kulçok Programl Anadolu liselerince çeitli gösterilerin sunulduu kutlamada, ilçe genelinde düzenlenen iir, kompozisyon ve resim dallarnda dereceye giren örencilere ödülleri verildi.

Ana Sayfaya Git