Çözüme dair hamle gelir!

GENAR Yönetim Kurulu Başkanı Aktaş "(Halk oylaması) 'Evet' ile sonuçlanması daha dirlikli, problemsiz bir Türkiye oluşturacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ülkenin birçok problemini çözen bir hükümetin, bölge problemlerin çözümü için de bir hamle yapacağını düşünüyorum"

Haberler 27.03.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GENAR Yönetim Kurulu Bakan Akta, halk oylamasnn Evet ile sonuçlanmasnn daha dirlikli, problemsiz bir Türkiye oluturacan belirterek, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda ülkenin birçok problemini çözen bir hükümetin, bölge problemlerin çözümü için de bir hamle yapacan düünüyorum. dedi.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesindeki Öretmenevi Konferans Salonunda, Vesayetten çözüme Anayasa Referandumu konulu panel düzenlendi. Moderatörlüünü Alaattin Parlakn yapt panele çok sayda sivil toplum kuruluu temsilcisi ve vatanda katld.

VESAYETTEN çÖZÜME

GENAR Aratrma Danmanlk ve Eitim Yönetim Kurulu Bakan hsan Akta, panelde yapt konumada, 16 Nisanda gerçekletirilecek halk oylamasna ilikin, (Evet) ile sonuçlanmas daha dirlikli, problemsiz bir Türkiye oluturacak ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda ülkenin birçok problemini çözen bir hükümetin, bölge problemlerin çözümü için de bir hamle yapacan düünüyorum. diye konutu.

Türkiyede hak, hukuk mücadelesi verenlerin 60 yllk bir mücadelesinin bulunduunu bildiren Akta, yürütmenin ve parlamentonun halkn eline geçmesinin ve dolayl olarak yargnn halk tarafndan yönetilmesinin 60 yllk reform mücadelesinin bir devam olduunu vurgulad.

Akta, öyle devam etti:

Bölgeyle alakal son 15 yldr yaplan iyiletirmeler Türkiye cumhuriyet tarihinin tamamna denktir. Fakat bugünkü havaya baktnz zaman halen terör faaliyetleri, bir ztlama devam ediyor. çok enterasandr, eski rejim, eski Türkiyenin sahipleri bu iin, Güneydou Anadoludaki kopuun müsebbibidir, fakat bugün baktmz zaman bölgedeki siyasi partiler bu eski rejimin sahipleriyle de uzlam gözüküyorlar. in iyilemesi için gayret eden partiyle bir ztlama var. Eski vesayet sahipleriyle de bir dostluk ve bir yaknlk var gibi hava hissediyorum.

TÜRKYENN YARINLARI

Gazeteci yazar lhami Ik da Türkiyenin de içinde bulunduu Orta Douda pek çok sorunun cereyan ettiini söyledi.

Türkiyedeki sorunlarn çözümü için bölgesel artlarn olutuunu, uluslararas koullarn da halk oylamas sonrasnda ekilleneceini ifade eden Ik, Referandumda toplumun büyük çounluunun güçlü bir lider için irade beyann deklere etmesi durumunda meselenin çözümünün ekillendirileceini düünüyorum. ifadelerini kulland.

Panelde, eski AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Gazeteci-Yazar Bayram Zilan ve Gazeteci Atf Özbey de birer konuma yapt.

Ana Sayfaya Git