Çözümü reis sağlasın!

Diyarbakır’da yıllar önce her biri 2-10 metrelik arsa alan 5 kişinin imza vermemesi nedeni ile 27 dönümlük araziye ev yapılamıyor. Arazilerine ev yapılması için imza veren 180 kişi, 5 kişinin tutumları nedeni ile mağdur olduklarını belirterek sorunun çözülmesini istiyor

Haberler 16.06.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 185 kii hisseli 27 dönümlük arazide, yllar önce her biri 2-10 metre arazi alan 5 kii yüzünden ev yaplamyor. Arazilerine ev yaplmas için imza veren 180 kii, 5 kiinin tutumlar nedeni ile madur olduklarn belirterek sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde 27 dönümlük arazinin çevresi apartmanlarla doldu. Yllar önce bölgeden arazi alan 185 kiiden 180i arazilerine ev yaplmas için müteahhitle anlarken, buradan her biri 2-10 metre arasnda arazi alan 5 kii, istedikleri fiyat alamadklar için imza vermedi. 10 bin liralk arazilerine 100 bin lira fiyat biçen arazi sahiplerinin tutumu 180 kiiyi canndan bezdirdi. Yllardr kurduklar ev sahibi olma hayallerinin, arazilerine yüksek fiyat biçen arsa sahipleri yüzünden gerçeklemediini belirten vatandalar, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana seslenerek kanunda deiiklie gidilmesini istedi.

TÜRKYE GENEL AYNI PROBLEM

Arazide 185 metrelik hisse sahibi olan Mehmet Tarhan, 634 sayl kanunun açklarn bilen frsatçlar yüzünden yllardr ev sahibi olamadklarn söyledi. Tarhan, Bu arazi 27 dönüm 658 metre, burada 185 hissedar var, bu hissedarlarn yüzde 95inden fazlas müteahhit bir firmayla anlat ev sahibi olmak için. Fakat 5 kii arasnda 2 metre, 5 metre olanlar ve yurt dnda olanlar var, bunlarda imza vermedii için 9 yldr 180 kii madur oluyor ve ev sahibi olamyor. 634 sayl Kat Mülkiyeti Kanuna göre 1 metresi olan dahi imza vermezse hiç kimse ev sahibi olamyor. Bu yasadaki boluu gören art niyetli baz kiiler, her parselde 10 metre alarak bütün insanlar kilitliyorlar, yllarca onlar madur ediyorlar. 185 kiiden 180i ev sahibi olmak istiyor, 5 i istemiyor o 5 kiininki geçerli oluyor. Bu sknt Türkiye geneli yaanmakta, benim il dndaki arkadalarmda da öyle problem var. Bizim devlet yetkililerinden talebimiz maduriyetimizi gidersinler. 634 sayl Kat Mülkiyeti Kanununda bir deiiklie gidilsin. Kaç tane müteahhit gelip inaat yapmak istedi, bu 5 kiiden dolay ev sahibi olamyoruz. çok ciddi manada madur durumdayz, kanundaki tamam imzas gerektii ksmda ya yarsndan bir fazlas ya da 3te 2sinin verdii imzalarla kabulü konusunda düzenleme olursa içimizi rahatlatacak maduriyetimizi gidermi olacaklar dedi.

ÖLMEDEN ÖNCE 2 ENGELL çOCUUMU EV SAHB YAPMAK STYORUM

Engelli 2 çocuu için 43 yl önce ald arazide ev yaplmas için bekleyen 77 yandaki Ahmet hsan Nezirolu, yllardr madur olduunu, çocuklarn ev sahibi yapmadan ölmek istemediini söyledi. Nezirolu, Ben 1977 ylndan beri, bu arazide hissem var, engelli iki çocuum var, bu çocuklarma bir daire sahibi olmas için bugüne kadar bekledim. uanda bütün üyeler vekaletnameyi vermiler, ama bunlarn dnda 5 kii vermemi. Bu 5 kii 180 kiiye mani oluyor. Cumhurbakanmzdan ricamz, bu kanunu deitirsinler. Allah rzas için kanunlardan birini çkartp hiç olmasa 5 kii 180 kiiye hükmetmesin. imdiye kadar ev sahibi olmadk, olamadan da ölüp gideceiz, temennimiz bu çocuklara bir ey brakmak gözüm arkadan gitmesin diye konutu.

Ana Sayfaya Git