Çukurca'da PKK'dan havanlı saldırı: 3 asker şehit

Mardin-Diyarbakır karayolunda faciadan dönüldü, yola döşenen el yapımı patlayıcı, ihbar üzerine bulunarak kontrollü imha edildi.

Haberler 30.10.2016 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin-Diyarbakr karayolunun 25inci kilometresinde PKKllar tarafndan yola döenen el yapm patlayc, ihbar üzerine bulunarak kontrollü imha edildi.

SULTANEHMUS BÖLGES

hbar üzerine Mardin-Diyarbakr karayolunun 25inci kilometresinde bulunan Mazda lçesine bal Sultan eyhmus Köyü yaknlarnda PKKllarn yola tuzaklad el yapm patlayc güvenlik güçlerinin yapt ksa çalma ardndan tespit edildi. Jandarma ekipleri, ihbar yaplan bölgeye gelerek güvenlik önlemi aldktan sonra yolu iki yönlü trafie kapatt.

YOL TRAFE KAPATILDI

Yolun kapal olmasndan dolay, iki yönde yaklak 2 kilometrelik araç kuyruu olutu. Yolun kapanmasndan dolay Diyarbakr Havalimann kullanacak olan baz kiiler uçak seferlerini kaçrd için yola el yapm patlayc tuzaklayan PKKya tepki gösterdi.

BOMBALAR MHA EDLD

çevrede güvenlik önlemi alndktan sonra sevk edilen bomba imha uzmanlar, el yapm patlaycy kontrollü patlatarak imha etti. mha sonras Mardin-Diyarbakr karayolu yeniden kontrollü bir ekilde trafie açld. El yapm patlaycnn imha edildii yerde, 10 gün önce de bir patlama olmu ve 3 asker ehit olmutu.

HAKKARDE HAVANLI SALDIRI

Hakkarinin çukurca lçesinde bulunan Hisar Da bölgesinde operasyonda olan askeri time, dün bir grup örgüt üyesi tarafndan havanla ate açld. Güvenlik güçleri atele karlk verirken; saldrda 3 asker ehit olurken, 1i ar 5 askerde yaraland. Bölgede operasyonlar sürüyor.

YASAKLI BÖLGEDE çATIMA

Saldrdan önce Hakkaride baz alanlarda 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildii açklanmt. Valilikten yaplan açklamada u ifadeler kullanlmt: Tedbirler kapsamnda Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun ilgili maddesi gereince ilimiz merkez, çukurca, emdinli ve Yüksekova ilçeleri snrlarndaki baz alanlar, 30 Ekim saat 00.00dan 13 Kasm saat 23.59a kadar özel güvenlik bölgesi ilan edilmi olup, vatandalarmzn bu bölgelere izinsiz girmesi yasaklanmtr.

KUZEY IRAKA HAREKAT

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), Irakn kuzeyindeki 5-6 kiilik örgüt üyesinin önceki gün ate destek vastalaryla yaplan topçu at ile ate altna alndn duyurdu.

TSKdan yaplan açklamaya göre, 22-24 Ekim tarihlerinde gerçekletirilen Düün Da operasyonunda ele geçirilen bir yaral PKKl militann yaplan mülakatta elde edilen istihbarat deerlendirildi. Buna göre, Berkur Tepe Hudut Bölüünün 5 kilometre güneyinde Irak topraklarnda gözetleme faaliyetleri yapan 5-6 kiilik bir grup, önceki gün saat 12:30 sularnda ate destek vastalaryla ate altna alnd.

BURASI ATE ALTINDA

TSKnn açklamasnda ayrca PKllarn kendi aralarnda geçen telsiz görümelerine de yer verilerek, öyle denildi: Yaplan atlar neticesinde teröristlerin kendi aralarnda geçen telsiz görümelerinde;

-Buras ate altnda yangn yerine döndü, nereden gördüler bizi,

-2 ehit var, yarallar da var,

-Heval bir transit getirsinler, iki ölüyü götürelim! Yarallar var yarallar. eklinde konumalar tespit edilmitir.

Müteakiben yaplan gözetleme esnasnda biri gri, dieri beyaz olmak üzere iki pikap aracn bölgeye yaklat tespit edilmi, yaplan atlarla araçlarn bölgeyi terk etmeleri salanrken, telsiz dinlemelerinin de doruluu teyit edilmitir. Bölgede kesintisiz keif, gözetleme faaliyetlerine ve tespit edilen dinamik hedeflerin ate altna alnmasna devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git