Cuma hutbesinde "bağımlılık" vurgusu

Türkiye genelindeki camilerde Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Bağımlılık Bir Tuzaktır" konulu cuma hutbesi okundu.

Haberler 24.02.2018 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan cuma hutbesinde, çocuklar ve gençleri elendirirken zehirleyen, sahte zaferlerle saatlerce megul eden sigara, alkol, uyuturucu, kumar, internet, bilgisayar ve akll telefon gibi bamllklara kar uyank olmak hepimizin vazifesidir. ifadelerine yer verildi.

Bamllk Bir Tuzaktr konulu cuma hutbesi Türkiye genelindeki camilerde okundu.

Hutbede, Hazreti Peygamberin, Akll kii, nefsine hakim olan ve ölüm sonras için çalandr. Aciz kii ise nefsinin arzu ve isteklerine uyan ve buna ramen hala Allahtan iyilik temenni edendir. hadisi erifine iaret edildi.

nsann eref-i mahlukat ve varlk aleminin en deerli, en erefli üyesi olduu vurgulanarak, Yüce dinimizin gayesi insann cann, maln, akln, rzn ve inancn her türlü kötülükten, fitne ve fesattan korumaktr. Bu sebeple slam, insann canna ve malna kasteden, akln ve idrakini zayflatan, rzna ve nesline zarar veren, din ve inanç özgürlüünü elinden alan her eyle mücadele eder. Ferdin, ailenin ve toplumun huzurunu bozan bütün zararl alkanlklar ve bamllklar yasaklar. ifadelerine yer verildi.

- çocuklarnn senin üzerinde hakk var

Hutbede, bamlln yuvalar datt, milli serveti heder ettii ve maneviyat kökünden sarst ifade edilerek, unlar kaydedildi:

çocuklarmz maalesef taklit, özenti ve merakla kötü alkanlklara adm atmakta ve arkadalarnn aklna uymaktadr. Ailesinden yeterli ilgi ve destei göremeyen, kendisini yalnz ve sevgisiz hisseden gençlerimiz, hain ebekelerin ana kolayca dümektedir. Onlara rehberlik etmek, gündemlerini takip etmek, sadece maddi ihtiyaçlarn deil manevi ihtiyaçlarn da karlamak bizlerin vazifesidir. çocuklarnn senin üzerinde hakk var. buyuran sevgili Peygamberimiz bizlere bu mühim vazifeyi hatrlatmaktadr.

- yi alkanlklar aile içinde kazanlr

yi alkanlklarn, erdem ve ahlakn aile içinde kazanld, gençlerin ancak büyüklerin ilgi ve desteiyle bamllktan uzak kalabilecei vurgulanan hutbede, u ifadelere yer verildi:

çocuklar ve gençleri elendirirken zehirleyen, sahte zaferlerle saatlerce megul eden sigara, alkol, uyuturucu, kumar, internet, bilgisayar ve akll telefon gibi bamllklara kar uyank olmak hepimizin vazifesidir. Cenab- Hak, bu konuda kötü bir gidiatn sonuna iaret ederek bizleri öyle uyarr: Sonra bunlarn ardndan namaz klmayan ve nefsani arzularna uyan bir nesil geldi.

Gençlerin ve çocuklarn milletin gelecei olduu vurgulanan hutbe, Hazreti Peygamberin, Kyamet gününde hiçbir kul, ömrünü ne için tükettii, bilgisiyle ne yapt, maln nereden kazanp nerede harcad ve bedenini neyle ypratt konusunda hesaba çekilmedikçe bir yere kprdayamayacaktr. hadisi erifiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git