Cuma hutbesinde 'Kara cuma' tepkisi

Diyanet İşleri Başkanlığının dün hazırladığı cuma hutbesinde, "Kara Cuma" propogandasına sert tepki göstererek, toplumda oluşahn rahatsızlık dile getirildi.

Haberler 02.12.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan ve Türkiye genelindeki camilerde okunan cuma hutbesinde, Son zamanlarda skca duydugumuz kara cuma ifadesi, muminler olarak hepimizi rahatsz etti. Zira bizim inancmzda butun gunler Allahndr. Her gunun sabah, aydnlk bir gelecege uyanstr. ifadelerine yer verildi.

Türkiye genelindeki tüm camilerde, Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan Gunesn dogdugu en hayrl gun: Cuma konulu hutbe okundu.

- Cuma rahmettir

Hazreti Peygamberin ifadesiyle gunesin dogdugu en hayrl gunün cuma olduu vurgulanan hutbede, Bu yuzdendir ki cuma, yuce dinimiz slamn sembollerinden biridir. Cuma rahmettir. Cuma berekettir. Cuma huzurdur. ifadeleri kullanld.

slam inancnda her bir saniyenin ve günün deerine vurgu yaplarak, Zaman yaratan da bizlere emanet olarak lutfeden de Yuce Rabbimizdir. Ve Allah katnda zamana ne atfedildiginden, gunlerin nasl isimlendirildiginden daha onemlisi vaktin nasl degerlendirildigidir. Her bir nefesimizi Rabbimizin rzas dogrultusunda tuketip tuketmedigimizdir. Ksack omur sermayemizi ebedi bir kazanca donusturup donusturemedigimizdir. deerlendirmesi yapld.

- Bizim inancmzda butun gunler Allahndr

Hutbede kara cuma ifadesine atfta bulunularak, u ifadelere yer verildi:

Son zamanlarda skca duydugumuz kara cuma ifadesi, muminler olarak hepimizi rahatsz etti. Zira bizim inancmzda butun gunler Allahndr. Her gunun sabah, aydnlk bir gelecege uyanstr. Bir inancn sembolunu hedef alan ve mensuplarn yok sayan boylesi saygsz ifade ve yaklasmlarn bizim gelenegimizde yeri yoktur. Bir dinin kutsalnn clgnca ve snrszca bir tuketim anlaysna alet edilmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Zihinlerde olumsuz bir alg olusmasna sebep olacak bu tur gayretler karssnda muminler olarak bizlere dusen, dinimize ve degerlerimize smsk sarlmaktr. Bugun insanlga kars en onemli gorevimiz, yüce dinimiz Islam, hidayet rehberimiz Kuran, alemlere rahmet Peygamberimizi en iyi sekilde temsil etmektir, dogru tantmaktr. Unutmayalm ki biz bu ugurda gayret ettigimiz muddetce Allahn yardm da bizimle beraber olacaktr.

Ana Sayfaya Git