Cumartesi anneleri!

Cumartesi Anneleri, HDP binası önünde oturan annelere seslendi: Cumartesi Anneleri ile oradaki annelerin sorunlarını çözecek olan ülkeyi yönetenlerdir

Haberler 09.09.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumartesi Anneleri, çocuklarnn daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Binas önünde eylem yapan annelere ilikin açklama yaparak, Cumartesi Anneleri ile oradaki annelerin sorunlarn çözecek olan bu ülkeyi yönetenlerdir. dedi.

Gözaltna alndktan sonra hiçbir ekilde haber alamadklar çocuklar için Taksimde 754. kez bir araya gelen Cumartesi Anneleri, çocuklarnn HDP tarafndan daa kaçrldn iddia ederek HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan annelere ilikin açklama yapt.

Cumartesi Anneleri Cumartesi Anneleri ile oradaki annelerin sorunlarn çözecek olan bu ülkeyi yönetenlerdir. ifadelerini kullandlar.

ANNELERN GÖZYALARINA COPLA SALDIRDINIZ

Açklamada 10 gündür Diyarbakrda daa götürülen gençlerin anneleri var. unu görüyoruz biz yllardr burada oturuyoruz, hiç bizi görmeyen, duymayan, buradaki annelerin çlna hiç dönüp de bakmayan yazarlar, çizerler, siyasiler, bakanlar bugün oradaki analarn gözya üzerinden politika yapmaya baladlar. Biz Cumartesi nsanlar olarak unu söylüyoruz; oradaki annelerin göz yalarndan biz anlarz, siz anlayamazsnz.

Buradaki annelerin gözyalarna copla saldrdnz. Adalet Bakannn, çileri Bakannn kalkp da oradaki annelerin gözyalar üzerinde konuma hakk yoktur. Annelerin göz yalar farkl deildir. Eer bu kadar hümanistseniz, bu kadar annelere kar duyarlysanz annelerin genelde bu ülkede ne yaadn görmek zorundasnz. Bunu yapanlar da sizlersiniz. Cumartesi Anneleri ile oradaki annelerin sorunlarn çözecek olan bu ülkeyi yönetenlerdir. Bar salamak zorundasnz. Bar olmad sürece bu annelerin feryatlar susmayacaktr. açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git