Cumhur ittifakı istikrar teminatı

MHP'li Yalçın: "Bu ittifak anlayışı Türkiye’de 15 temmuz travması sona erinceye kadar devam edecek”

Haberler 11.03.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Yardmcs Yalçn ve beraberindeki heyet partilerinin Diyarbakrdaki yeni il bakanl binasnn açlna katld. Burada kurban kesiminin ardndan Yalçn, AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak ile birlikte parti binasnn açln gerçekletirdi. Milletvekilleri, MYK üyeleri ve bölgedeki il bakanlarnn katlm ile gerçekletirilen açl programnn ardndan konuan Yalçn, MHPnin yerel seçimlerle ilgili çalmalarn YSKnn ilan ettii tarihten itibaren aktif bir ekilde yürüttüünü söyledi. Yalçn, Bu 1 ocaktr, daha önceki tarihlerde de, özellikle 24 haziran seçimleri sonrasnda MHP kendi içerisindeki hazrlklarn bitirmek suretiyle yerel seçimlere hazr hale gelmitir. Genel merkezimizin, gerek milletvekillerimizi gerek üst kurul üyelerimizi görevlendirmeleri ve bu görevlendirmeler ile birlikte bu yln bandan itibaren deerli arkadalarmz, dava arkadalarmz Türkiyeyi taryorlar. Buraya veya dier illere defalarca gitmek suretiyle halkn ayana urayp onlarn dertlerini ve isteklerini ve taleplerini tespite çalyorlar, bu tespiti de genel merkeze aktaryorlar. Biz çalmamza devam ediyoruz, bugün de MHP Genel Bakanmz Devlet Bahçeli, söüte intikal etti ve açk hava toplantlarnn ilkini orada gerçekletirmeyi tercih etti. Sonra da 16.30da Eskiehire geçerek orada yerel seçimlerle ve MHPnin bu seçimlere nasl hazrlandn izah etti ve önemli tespitler yapt diye konutu.

Cumhur ttifak ile önemli baarlar elde ettik

24 haziran seçimleri öncesinde iki önemli siyasi hareketin, partinin temsil ettii Cumhur ttifaknn olutuunu kaydeden Yalçn, öyle devam etti:

Genel seçimlerde bu siyasi oluum Cumhur ttifak TBMMden çkardmz yasalara dayanarak seçimlere girdik ve önemli bir baar elde ettik. 15 temmuz sonras travmay Cumhur ttifak ruhu, veya onun daha da ötesinde Yenikap ruhu üzerinden ortadan kaldrma gayreti içerisinde oldular. Dorusu AK Parti de MHP de gerek TBMMde yeni hükümet modelinin sisteminin geçmesini birlikte saladlar, birlikte halkn karsna giderek Anayasa deiikliinde halkn onayn kazandlar ve aldlar. Daha sonra da ayn mantkla hareketle Cumhur ttifak Recep Tayyip Erdoan Cumhurbakan seçmek, tespit etmek sonra da seçtirmek suretiyle ülkede yeni bir dönemin kaps açt. Cumhur ttifak üzerinden önemli bir geçi noktasn iki siyasi hareket gerçekletirdi. Bununla anayasa deiikliini, 24 haziran seçimlerinde baar elde etmek suretiyle bir sonuca vardk. Ayn mantk TBMMyi oluturdu. 600 milletvekillik bir meclisin olumasna zemin hazrladk. Yine ayn ruh, Cumhur ttifak birliktelii TBMMyi ve yeni bir bakan seçtirdi. Geçenlerde ikinci bakan da ayn mantkla seçtirdi.

Cumhur ttifak Türkiyenin istikbalini ina etmi siyasi bir yapdr

Ülkede yeni sistemin de bir zarureti olarak ittifaklar zorlayan bir geçi dönemini birlikte yaadklarn vurgulayan Yalçn, u ifadeleri kulland:

Ancak farkl ittifaklardan ziyade Cumhur ttifaknn idealinin ne olduunu artk millete anlattmz zannediyorum. Cumhur ttifak partilerin kendi siyasi gelecekleri ile alakal olumu bir yap deildir. Cumhur ttifak Türkiye Cumhuriyet Devletinin ve Türkiyenin geleceini ina edecek bir harekettir. stikbalini ina etmi bir siyasi yapdr. Dolaysyla sk sk Cumhurbakanmzn da ifade ettii gibi gelip geçici bir heves deildir. Bu ittifak anlay Türkiyede 15 temmuz travmas sona erinceye kadar devam edecektir. nallah Genel Bakanmz Devlet Bahçelinin de ifade ettii gibi seçim sonrasnda da Cumhur ttifak anlay 2023 Türkiye Cumhuriyetinin 100. yl birlikte karlayacaklar birlikte kutlayacaklar. Bu zaman aralnda ise Türkiyenin meselelerini halletmek suretiyle aziz milletimize hizmet etmi olacaklar. Bugün Türkiyede çok tartlan ve olmadna inanlan bir beka meselesi MHP ve AK Partinin tespitleri dorultusunda halka anlatlmtr. Bu halk tarafndan Türk halk tarafndan kabul görmütür. Bu ülkede eer zillet ittifak dediimiz veya Millet ttifak dediimiz birliktelik yapy, gelecei ele geçirme noktasna geldii takdirde bu ülkenin ba belaya girer. Bizim burada ifade ettiimiz Cumhur ttifak 100. ylda arzu ettii yere sçratabilecek bir birliktelik bir siyasi ibirliidir. Dolaysyla bunu önemsiyoruz, 31 mart seçimlerini de beka sorunu üzerinden halka anlatmaya devam edeceiz. Bu ülkede eer 4 siyasi hareketin amaçlar, güttükleri siyaset farkl olduunda srtn yasladklar iki terör örgütü FETÖ ve PKK da olduunda bu ülkede beka sorunu vardr. Cumhur ttifak bu sorunun üstesinden gelecek ve inallah Türkiye Cumhuriyet devletini milleti ile, halk ile birlikte bütün unsurlar, kymet hükümleri ile birlikte gelecee tayacaktr.

Ana Sayfaya Git