Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbeye direnişin 3. yılında önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı çerçevesinde Atatürk Havalimanı’nda halka hitap etti. "15 Temmuz gecesi Türkiye'yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar. Allah kurdukları tuzakları sahiplerinin başlarına geçirdi." diyen Erdoğan, "sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından hazırlığı yürütülen Türkiye Şehit Yakınları ve Gazilerle Dayanışma Vakfı’nın kuruluşu resmen tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Haberler 16.07.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl letiim Bakanl tarafndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla Atatürk Havalimannda Devlet Konukevi Apronunda gerçekletirilen bulumada, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Kuran- Kerim tilavetinin ardndan, FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimiyle mücadele srasnda ehit edilen 251 kiinin isimleri tek tek okundu.

Katlmclar da her isminin okunmasnn ardndan burada diyerek karlk verdi. Bu srada baz ehit yaknlar ve gazilerin göz yalarna hakim olamad görüldü.

Daha sonra sahneye davet edilen Cumhurbakan Erdoan, vatandalar selamlayarak hitabna balad.

te Erdoann konumasndan satr balar:

Aziz milletim. Sevgili stanbullular. Deerli ehit yaknlarmz ve gazilerimiz. Kymetli kardelerim sizleri en kalbi duygularmla hasretle muhabbetle selamlyorum.

2016 ylnn 15 temmuz gecesi milletimizin istiklali ve ülkemizin istikbalini korumak için uçaklarn tanklarn kurunlarn karsna dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini hürmetle muhabbetle selamlyorum.

O gece ehit verdiimiz 251 vatan evladnn her birine Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize cenab Allahtan shhat ve afiyet diliyorum.

ehitlerimizin kabirleri nur mekanlar cennet olsun inallah.

anl polislerimizi, bir kez daha muhabbetle selamlyorum:

Peygamber oca TSKmzn ülkesine bal her bir subayn astsubayn erlerini alnlarndan öpüyorum.

KORKMAYIN ALLAH BZMLE BERABERDR DYORDUK

Buras anlaml bir mekan. Saat 23.15 civar tanklarn arasnda Sayn Bay Kemal gelip Bakrköye geçti. Kendi ifadesiyle Bakrköy Belediyesinde gidebilecek bir otel bulamadm için oraya gittim dedi.

Deerli kardelerim 01.15 ve biz de yine buraya indik. Eim kzm torunlarm ve damadmla beraber buraya indik. Burada kim vard? Burada millet vard. Üzerimizden geçen F-16lar helikopterler vard ve onlar mermilerini yadryordu fakat biz bir eye inanyorduk. Diyorduk ki Korkmayn Allah bizimle beraberdir.

Ve o gece 16 saat süren o süreçte ahsm basn toplantmz yaptm. Valimiz 1. Ordu komutanmz ayn ekilde. Mesaj verildi. Bu mesaj verildikten sonra her ey yerli yerine oturdu. Bütün mesele neydi? O gece dünyaya örnek tekil edecek bir dik duru sergileyen medyamza STKlarmza aydnlarmza buradan ahsm ve milletim adna özellikle teekkür ediyorum. Sabaha kadar kesintisi ezan ve sela okuyan imamlarmza müezzinlerimize ükranlarm sunuyorum.

Daha önceki darbelerde Meclis binas fiilen hedef alnmad. 15 Temmuzda caniler bunu bile yaptlar. Hamdolsun milletin evine de uzanan eller bizzat millet tarafndan krld. nallah 15 Temmuzdan sonra artk hiç kimse milletin iradesine el uzatmay aklnn ucundan bile geçiremeyecektir. Hiçbir ihanet ebekesi hiçbir terör örgütü birliimiz beraberliimiz kardeliimiz asla bozamayacaktr. Öyleyse ne diyoruz, tek millet... Tek bayrak... Tek vatan... Tek devlet. Bir olacaz, iri olacaz, karde olacaz, hep birlikte Türkiye olacaz. Bundan taviz vermeyeceiz.

15 Temmuz gecesi Türkiyeyi karanla gömmek istediler ama baaramadlar. Allah kurduklar tuzaklar sahiplerinin balarna geçirdi.

O MÜPTEZELLER TÜRKYEY ELE GEçREMEYECEKLER

Ruhlarn iblise satanlar var. O müptezeller Türkiyeyi ele geçiremeyecekler. O karanlk gecede okunan selalar kalplerimizi nasl bütünletirdiyse inallah bundan soran da ayn kararllkla yolumuza devam edeceiz.

Darbecilerin bandaki haini gözünü krpmadan vuran Ömer Halisdemiri unutmayacaz. Darbecilerle son ana kadar savaan Albay Sait Ertürkü unutmayacaz. Tanma erefine eritiim Erol Olçoku, lhan Varank unutmayacaz. 251 ehidimizin hiçbirini unutmayacaz. ehitlerini unutanlarn yürekleri kurur.

SZLERLE BR MÜJDEY PAYLAMAK STYORUM...

Biz de yeni nesillerin 15 Temmuz ehitlerini hatrlamalar için bu tarihi Demokrasi ve Milli Birlik Günü adyla resmi bayram günü olarak ilan ettik. Biz bugün nasl ecdad rahmetle ve minnetle yad ediyorsak inallah sonraki nesillerde 15 Temmuz kahramanlarn ayn ekilde hatrlayacaklardr. Bu vesileyle sizlerle bir müjdeyi paylamak istiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlmz tarafndan hazrl yürütülen Türkiye ehit Yaknlar ve Gazilerle Dayanma Vakfnn kuruluu resmen tamamland. Vakfmzn hayrl olmasn diliyorum.

ÖZGÜRLÜÜ OLMAYANIN RADES DE OLMAZ

Siz kurunlarn üzerine gittiniz. Tanklarn altna yattnz ylmadnz. Bu yürektir, kürek deil. Bunu ancak bu millet yapar. Biz imanmza tarihimize kültürümüze ve elbette ne önemlisi neslimize sahip çktkça Allahn izniyle bu ülkeyi kimse igal edemez bu milleti kimse köle yapamaz. Ey milletim ecdadmzn emanetine sk skya sahip çkmaya hazr msnz? Dirileri erefli ölüleri anl bu yolda sonuna kadar yürümeye var myz?

Özgürlüü olmayann iradesi de olmaz. Rabbimiz özgür insanlar muhatap alyor. Özgürlüü korumak o kadar kolay deildir. Milletimiz bu mücadeleyi hep vermitir. Bunca yldr milletimize esaret boyunduruu vuran da çkmad. Bu niyetleri topraa gömdük. Ülkemize yerletirdikleri ihanet çetesiyle ülkemizi esir alacan sananlar tpk bir asr olduu gibi derslerini aldlar.

ÜLKEMZE SALDIRMAK STEYENLERE KARI S-400LER EN GÜçLÜ SAVUNMA SSTEMDR

Dou Akdeniz Ege konularnda kar taraf hakl bulanlarn zihinleri ifal edilmi demektir. çinden geçtiimiz dönemin gelecei ekillendireceini görmeyenlere diyecek bir eyimiz olmaz. S-400leri aldk m? 8 uçak geldi dierleri de geliyor. Ne dediler? Alamazlar yapamazlar nereye koyacaklar? Ne oldu? Aldk m? Ve u anda montajlar balad m? Takvim iiyor mu? nallah Nisan 2020de tamam yerlerine yerletirilmi alçak. Biz dik durduk diklemedik. Ama biz Türküz verdiimiz sözün arkasnda dururuz durduk. Ve bu bir taarruz sistemi deildir bir savunma sistemidir. Ülkemize saldrmak isteyenlere kar S-400ler en güçlü savunma sistemidir. Rusya ilke birlikte bunu ortak yatrm olarak yapyoruz yapmaya devam edeceiz.

Ne diyorlar ekonomi batt ekonomi bitti. Buradan tüm milletime sesleniyorum. Bunlarda insaf yok bunlar nankör. Terörle bu denli büyük bir mücadeleyi veren Türkiyeye kar acaba kimse bu mermiler bu uçaklar ya bunlar fstk leblebi mi datyorlar. Bunlarn hepsi, para deil mi? Ekonomide buralara harcanmyor mu? Tüm bunlara ramen terörün belini krdk inlerine girdik. Pençe 1 harekatn yaptk. imdi Pençe 2 balad. Milletimin bana bela olan bu teröristleri yerle yeksan ediyoruz. Milletimin refahn huzurunu düünmekle mükellefiz. Onun için bu süreci devam ettiriyoruz.

Milletimizle çktmz bu yolculuu menziline ulatrana kadar durmayacaz. Vatanmzn bamszl için can veren tüm kahramanlar ükranla yad ediyorum.

Ana Sayfaya Git