Cumhurbaşkanı Erdoğan: 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan," Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Haberler 30.08.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 30 Austos Zafer Bayram mesajnda öyle denildi: Bugün, aziz milletimizle ve Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetindeki kardelerimizle beraber Büyük Zaferin 95. yldönümünü idrak ediyoruz. Türkiye ve dünyann dört bir köesindeki milyonlarca vatandamzn 30 Austos Zafer Bayramn yürekten kutluyorum. Ülkemizin bu gurur gününde heyecanmz paylaan tüm dostlarmza en kalbi ükranlarm sunuyorum. Türk milletinin 1919 ylnda Samsunda Gazi Mustafa Kemalin liderliinde balatt istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imknszlklara ramen 30 Austos Bakomutanlk Meydan Muharebesiyle zafere tanmtr.

30 Austos Zaferi, milletimizin canndan daha aziz bildii vatan topraklarnda bamsz yaama iradesinin tüm dünyaya ilandr. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçlar itibariyle tarihe yön vermi, emperyalistlere kar istiklal sava yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kayna olmutur. Türkiye, tpk 95 yl önce olduu gibi, ekonomik ve siyasi bamszlna yönelik tehditleri, saldrlar ve sabotaj giriimlerini bertaraf etme konusunda ayn kararlln muhafaza etmektedir. FETÖ, DEA, PKK, PYD gibi eli kanl terör örgütlerine kar hukuk, adalet ve demokrasiden taviz vermeden sürdürdüümüz amansz mücadele, bu konudaki hassasiyetimizin en bariz örneidir. Türkiye, bu mücadelesiyle hem kendi vatandalarnn can güvenliini salamakta, hem de küresel güvenlie ciddi katkda bulunmaktadr.

Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de bekasna yönelen tehditleri kaynanda etkisiz hale getirmeye devam edecektir. üphesiz bu zorlu süreçte en büyük güç kaynamz Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet ilkeleri etrafnda bütünleen milletimizin birlik ve beraberlii ile dost ülkelerin desteidir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe giriimi karsnda sergiledii destans direnile, Ya stiklal Ya Ölüm tercihiyle babaa brakldnda neleri göze alabileceini göstermitir. Türk Milleti, o gece 250 ehit ve 2 bin 193 gazi pahasna sadece darbe teebbüsünü bertaraf etmemi, ayn zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüüne sahip çkma iradesini de ortaya koymutur.

çanakkaleyi geçilmez klan, Kurtulu Savamz zafere tayan, son olarak da 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathnda ayaa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir. Nitekim darbe giriimi ve terör saldrlar bata olmak üzere yaadmz onca badireye ramen, son bir ylda ekonomide, yatrmlarda ve ileri demokrasi yolunda elde ettiimiz baarlar, bunun en açk ispatdr. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruzun Bakomutan Gazi Mustafa Kemali ve dava arkadalarn minnetle yd ediyor, tüm ehitlerimize ve gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum. 30 Austos Zafer Bayrammz kutlu olsun.

Ana Sayfaya Git