Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'da deprem konutlarını inceledi

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremin yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek anma ve TOKİ tarafından afetzedeler için yapımı tamamlanan konutların anahtar teslim törenine katılmak üzere kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle havadan incelemelerde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da çalışmalarla ilgili Erdoğan'a bilgi verdi.

Haberler 26.01.2021 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda 24 Ocak 2020de meydana gelen 6.8lik depremin yl dönümü nedeniyle düzenlenecek anma ve TOK tarafndan afetzedeler için yapm tamamlanan konutlarn anahtar teslim törenine katlmak üzere kente gelen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, helikopterle havadan incelemelerde bulundu. çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum da çalmalarla ilgili Erdoana bilgi verdi.

Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020de meydana gelen ve Elazda 37, Malatyada 4 olmak üzere 41 kiinin yaamn yitirdii 6.8 büyüklüündeki depremin ardndan çevre ve ehircilik Bakanl koordinesinde, TOK tarafndan afetzedeler için yaplan yeni konutlarn ina ve hak sahiplerine teslim çalmalar sürdürülüyor. Planlanan 20 bin 118 konuttan yapm biten 8 bininin 3 bini, hak sahiplerine teslim edildi. 5 bin konutun da 1 ay içinde sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Geri kalan konutlar ise 2021 yl ortalarnda bitirilerek, hak sahiplerine teslim edilecek.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, beraberindeki baz bakanlarla depremin yl dönümü nedeniyle düzenlenecek anma ve TOK tarafndan yapm tamamlanan konutlarn anahtar teslim törenine katlmak üzere kente geldi. Helikopterle havadan incelemelerde bulunan Cumhurbakan Erdoan, çevre ve ehircilik Bakan Kurumdan da çalmalarla ilgili bilgiler ald.

Ana Sayfaya Git