Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Melih Gökçek’in istifa tarihi belli oldu

Melih Gökçek'in istifa edip etmeyeceği Türkiye'nin bir numaralı gündemi oldu. Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında "AK Parti kulislerinde, Gökçek’in Mart 2018’e kadar süre istediği konuşuluyor. Belki de o tarihlerde bir seçim olacağına inanıyor. Ancak partinin yönetim kadroları, kendisine o kadar süre verilmeyeceğini, yeni yıldan önce bu işin biteceğini düşünüyor" sözleriyle Melih Gökçek'in istifa edeceği tarihi duyurmuş oldu.

Haberler 06.10.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann dün Betepedeki Cumhurbakanl Saraynda Ankara Büyükehir Belediye Bakan Melih Gökçekle yapt görüme, gündemin zirvesindeki yerini koruyor.

Yeniden AKP genel bakanlna getirilmesi sonras Partide metal yorgunluu var, tekilatlar yenileyeceiz mesajlar veren ve büyükehir belediye bakanlarnn deieceine ilikin kulis haberlerini yalanlamayan Erdoann ran dönüü Gökçekten istifasn isteyecei konuuluyordu.

Erdoann görüme öncesi Bir makama getirilirken her ey iyi güzel, ama benim metal yorgunluu olarak dediim durumlarda makam boaltlmasnn istenilmesi niye yadrganyor? açklamasnn da buna iaret ettii düünüldü.

Ancak Erdoan-Gökçek görümesi sonras bir istifa duyurulmad.

GÖKçEKN MÜZE MASI ÖNKBARA MI?

Gökçek, bir hafta önce Reis Gökçeki müzeye kaldracak diye yazan Aydnlk Yazar Sabahattin Önkibara yönelik olduu düünülen imal bir açklamayla Dün gece sayn Cumhurbakanmdan randevu talep etmitim. Bu gece görütük. Sayn Cumhurbakanma Külliyenin karsna yaplacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarn sundum. Ayrca Büyükehirin devam eden projeleri konusunda çeitli bilgiler verdi. Kamuoyunun bilgisine... dedi.

Cumhurbakanlndan ise konuya dair bir açklama yaplmad.

ERDOAN GER ADIM ATAR MI?

Hürriyetten Deniz Zeyrek ise görüme öncesi edindii bilgilere dayanarak yazd makalede AK Parti kulislerinde, Gökçekin Mart 2018e kadar süre istedii konuuluyor. Belki de o tarihlerde bir seçim olacana inanyor. Ancak partinin yönetim kadrolar, kendisine o kadar süre verilmeyeceini, yeni yldan önce bu iin biteceini düünüyor dedi.

Zeyrek, Gökçek, eer istifas istenmise ya da istenecekse, bu karara uymadnda, Cumhurbakan Erdoan ile pazarla girimeye çaltnda yaanabilecekleri bilecek kadar deneyimli bir siyasetçi. Bu yüzden Erdoanla kar karya gelecei bir yolu seçmeyeceinden hemen herkes emin.

Partililer, Gökçekin belediye meclisinde yaplacak bir oylama ile ya da genç bir mülkiye müfettiinin raporuyla brakmay göze almayaca o nedenle istifa edecei görüünde ifadelerini kulland yazsnda Erdoann Gökçek konusunda geri adm atmasnn düük bir ihtimal olduunu belirtiyor.

Ana Sayfaya Git