Cumhurbaşkanı Erdoğan "Müslüm Baba gibi" demişti, işte o çocuk

12 yaşındaki görme engelli Abdulkerim, ülkenin en iyi hafızlardan biri olmak istediğini söyledi.

Haberler 19.01.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, okuduu iirin ardndan Nasl da cierden okuyor rahmetli Müslüm baba gibi dedii 12 yandaki Abdulkerim Yldz ülkenin en iyi hafzlardan biri olmak istediini söyledi.

13 Ocak 2018 Cumartesi günü partisinin 6. Olaan Kongresine katlmak üzere Bingöle gelen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, 15 Temmuz ile ilgili yazd iiri ilk kez okuyan ve Erdoann Kardeimizi gördünüz, nasl da cierden okuyor rahmetli Müslüm baba gibi diye söz ettii 12 yandaki Abdulkerim Yldz, yaad mutluluu hlas Haber Ajansna (HA) anlatt.

Gözlerindeki katarak nedeniyle yanl tedavi sonucu görme kabiliyetini kaybeden Abdulkerim Yldz, Solhan Yeilova mam Hatip Ortaokulu 1.snfta eitimini sürdürüyor. Okulun tek engelli örencisi olan Yldz, geçtiimiz haftalarda Bingölde yaplan Ezan güzel okuma yarmasnda bölge birincisi olduu, tek hayali ise, Türkiyede en iyi hafzlardan biri olmak istedii örenildi.

Görme engelim, engel deil

çevresindeki akranlar ile engelinden dolay vakit geçiremediini dile getiren Yldz, Her türlü eitimi almak istiyorum. Benim görme engelim bana engel deil, bunun farkndaym. Dier akranlarm gibi bende okumak istiyorum daha iyi artlarda ve yerlerde. Türkiyenin sayl hafzlarndan olmak istiyorum. Benim gibi dier görme engelli arkadalarmla ayn okullarda okumak istiyorum. Görme veya engelli arkadalarm olmad için yalnz kalyorum ve sklyorum dedi.

Partisinin 6. Olaan Kongresi nedeniyle geçtiimiz Cumartesi günü Bingöle gelen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana yazd 15 Temmuz iirini okuduunu aktaran Yldz, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ile görümek benim hayalimdi ve ilk bu iiri kendisine okudum, beendi. Cumhurbakanmz beendii için çok gururlandm. 15 Temmuz iirini içimden severek yazdm ve beenildii için çok mutlu oldumifadelerini kulland.

Cumhurbakan talimat verdi

Olunun Cumhurbakan Erdoana hayran biri olduunu belirten Baba Hasan Yldz, olunun hayallerinden birinin Cumhurbakan ile tanmak olduunu ve bunu gerçekletirdikleri için mutlu olduklarn söyledi.

Cumhurbakan Erdoann, olu Abdulkerimin isteini geri çevirmediini kaydeden baba Yldz, Cumhurbakanmz geçtiimiz günlerde Bingöle geldi. Olumun da hayallerinden biri kendisiyle tanmak ve çok ükür ki nasip oldu. Cumhurbakanmz ile görütüümüz de, olum 15 Temmuz iiri yazdn ve ilk olarak kendisine okumak istediini söyledi. Cumhurbakanmz da iiri beendi ve kongrede okumasn istedi. Abdulkerim, Cumhurbakanna hafz olmak istediini ve daha iyi artlarda eitim almak istediini iletti, sa olsun bata bakanlar olmak üzere valimize de yardmc olsunlar diye talimat verdi. Kendisine olum adna bir kez daha teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git