Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör yuvalarını darmadağın edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah çok yakında, bugün brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle, Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz." dedi.

Haberler 12.10.2018 - 14:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, General hsan Alper Klasnda düzenlenen 2018/8. Dönem Uzman Erba Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Törenindeki konumasna komandolar tebrik ederek ve onlara yeni görev yerlerinde baarlar dileyerek balad.

Erdoan, Bu gençlerimizi vatana, millete ve ordumuza deerli birer evlat olarak yetitiren ailelerimize ahsm, milletim adna ükranlarm sunuyorum. Rabbimden bu evlatlarmz görev yapacaklar her yerde korumasn, muhafaza etmesini daima muzaffer eylemesini niyaz ediyorum. diye konutu.

Ispartadaki eitim merkezinin, kahramanlklara imza atan komandolar yetitiren müstesna bir kurum olduuna iaret eden Erdoan, Teröristlere ve onlarla i birlii yapan yerli ve yabanc tüm güçlere adeta dünyay dar eden komandolarmz her zaman olduu gibi bugün de bizim gururumuzdur. ifadesini kulland.

Kahraman ordumuz zaferden zafere kouyor

Savalarn klasik düzenden asimetrik düzene geçtii bir dönemde, en büyük görevin komandolara dütüünü anlatan Erdoan, komandonun her hal ve art altnda dümann üstesinden gelen, bunun için ihtiyaç duyulan tüm eitimlere, donanmlara sahip kii demek olduunu bildirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlnn kuruluunun 2227. ylnn geride brakldna iaret eden Erdoan, Dünyann en eski düzenli ordusunun sahibi bir ülke olarak her gencimizi potansiyel birer komando aday olarak görüyorum. Nitekim tarih boyunca milletimizin ba ne zaman sksa erkeiyle kadnyla 7den 70e hep birlikte mücadeleye katlm bir halkz. çanakkaleden Dou, Güneydou Anadolu bölgelerimizde igal hareketlerine ve Kurtulu Savamza kadar bugün bunun pek çok örneini gördük. En son 15 Temmuzda millet olarak topyekun kyama kalktk. Bamszlmza, bayramza, ezanmza, geleceimize göz diken feto ihanet çetesi mensuplarn darbeye kalktklar gecenin karanlna hamdolsun hep birlikte gömdük. çindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz o günden beri zaferden zafere kouyor. deerlendirmesinde bulundu.

Hiçbir terörist kendini güvende hissetmiyor

Yurt içinde terör örgütü mensuplarna tarihlerinde görmedikleri darbelerin vurulduuna deinen Erdoan, öyle devam etti:

Ayn ekilde snrlarmz dndaki hiçbir terörist kendini güvende hissetmiyor çünkü biliyorlar ki bir gece anszn gelebiliriz. Bununla kalmadk, Irakta hemen yan bamzda oynanan oyunu bozduk, Suriyede snrlarmz boyunca kurulmaya çallan terör koridorunu Frat Kalkan, Zeytin Dal ve dlib operasyonlaryla bozduk. nallah çok yaknda bugün burada brövelerini takan komandolarmzn da desteiyle Fratn dousundaki terör yuvalarn da darmadan edeceiz. çünkü biz ite u göklerde dalgalanan bayramzn destann okuyarak büyüdük. imdi de yine onun destann yazmak için tüm gücümüzle çalyoruz. Ecdadmzn mirasna sahip çkarak, bu kutlu bayran dalgaland her yeri zulümden, kederden, acdan, korkudan uzak bir eman yurdu haline getirene kadar durmayacaz. Bu konuda en büyük güvencemiz sizlerin cesareti ve kahramanldr.

Bu mesleklere talip olmak öyle her babayiidin harc deildir

Yaprak yeilindeyken, su mavisindeyken gücünüz memleket sizden çoalmakta. Yükselmemi midir göe kar Kelime-i ahadetler yer yer, bütün soluunuz bu toprakta. Adnz tek, adnz bir milletle ayakta, kimi vatan der, kimi Mehmetçik, yaamanz bu toprakta. eklindeki dizeleri aktaran Erdoan, sözlerine öyle devam etti:

Nüfus katlarnzdaki isimleriniz farkl olabilir ama milletimizin gönlünde sizler Mehmetçiksiniz. Bu ordunun en yüksek rütbeli subayndan rütbesiz erine kadar tamamnn ad Mehmetçiktir, yani küçük Muhammed. Mehmetçik demek vatan demektir, bayrak demektir, ezan demektir, anl mazimiz ve aydnlk geleceimiz demektir. Sizlerin ite bu uurla görev yapacanza inanyorum.

Her görevin önemli, her vazifenin kutsal olduuna vurgu yapan Cumhurbakan Erdoan, ahsmn ve inanyorum ki milletimizin tamamnn nezdinde askerlik, polislik, jandarmalk görevlerinin ayr bir yeri vardr. Kendi cann ülkesinin ve milletinin bekasnn üzerinde tutan bu mesleklere talip olmak öyle her babayiidin harc deildir. Bedelli olarak veya baka yöntemlerle fiilen askerlik yapmadan bu süreci geride brakanlar çok büyük kaypta olduklarn bilmelidirler. Nüfusumuzun artt buna karlk ordumuzun mevcudunun sabit kald, hatta azald bir durumda elbette ylmalar önlemek için bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardr. Önemli olan milletimizin ruhundaki o askerlik sevgisini ve kabiliyetini canl tutmaktr. diye konutu.

Erdoan, çocukluunda mazeretsiz yere askerliini yapmayanlarn adeta adam yerine konulmadn, toplumdan dlandklarn belirterek, sava dönemlerinde asker kaçaklarnn hain olarak görüldüünü ve dier tüm suçlulardan daha farkl bir muameleye tabi tutulduunu anlatt.

TSKy hzla profesyonel bir yapya kavuturmaya çalyoruz

Cumhurbakan Erdoan, askerlik mesleinin giderek daha karmak bir uzmanlk alan ve tecrübenin önem arz ettii i bir ura haline dönümeye baladn belirtti.

Erdoan, Öyle bir 1, 1.5 aylk eitimle bu uzmanl edinebilmek, tecrübeyi kazanmak pek mümkün deildir. Kabiliyetli gençlerimiz hzl bir ekilde bu seviyeye gelseler bile bir süre sonra terhis olup gittikleri için özellikle operasyonlarn younlat dönemlerde sknt çekilebiliyordu. Bunun için TSKy hzla profesyonel bir yapya kavuturmaya çalyoruz. u anda TSKda jandarma ayrldktan sonra yüzde 60 yükümlü, yüzde 40 kadrolu eklinde bir oran ortaya çkt. Hedefimiz kahraman ordumuzu günümüzün ihtiyaçlarna uygun ekilde her alanda en ileri uzmanlk vasflarna sahip bir personel yapsna ulatrmaktr. diye konutu.

Bugün göreve balayan 4 binin üzerindeki uzman erbala profesyonelleme yolunda önemli bir adm daha atldn anlatan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Ordumuzunu tamam profesyonel olsa bile her Türk evladnn temel askerlik eitiminden geçmesini ve Peygamber oca dediimiz klalarmzn havasn teneffüs etmesini önemli görüyorum. nallah ileride o aamaya geldiimizde tüm bu hususlarda gereken kararlar verilecek ve admlar atlacaktr. u anda bedelli askerlik yapanlarn 3 hafta da olsa böyle bir eitimden geçmeleri bu bakmdan isabetli olmutur.

Eer bu üçlü dengeyi kuramazsanz ayanz mutlaka tökezler

Cumhurbakan Erdoan, dünyada mücadelelerin bir alanda yaanmadna iaret ederek, Siyasi ve ekonomik olarak hedeflerinize güvenle yürüyebilmeniz için arkanzda mutlaka ciddi bir askeri gücün bulunmas gerekiyor. Eer bu üçlü dengeyi kuramazsanz ayanz mutlaka tökezler. dedi.

Erdoan unlar kaydetti:

Hiç uzaa gitmeye gerek yok. Yakn çevremizde güya dünyann en zengin ülkeleri var. Ama siyasi ve askeri güçleri olmad için itibarlar da yok. Ayn ekilde jeopolitik olarak kritik bir siyasi aktör olduklar halde dier artlar salayamadklar için sürekli birilerinin güdümüne girmek zorunda kalan ülkeler bütünüyle bulunduunu görüyoruz. Kat üzerinde çok büyük asker ve silah sahibi olup da ekonomik ve siyasi yetersizlikleri sebebiyle sürekli istiskale maruz kalan ülkeler de mevcut.

Türkiye, gerisindeki büyük devlet gelenei ve medeniyet birikimiyle, tarihinin her döneminde her üç alanda da ayakta kalmaya önem vermi bir ülkedir. Buna ramen gerçekten sknt çektiimiz, geriye doru baktmzda üzüntüyle takip ettiimiz dönemler yaamadk m, elbette yaadk. Ama herkesten farkl olarak, bu durumu bir kader olarak kabullenmedik. Hep daha ileriye gitmek, daha büyük hedeflere ulamak için çaltk, mücadele ettik. Her ne kadar Türkiyenin son iki asrdaki kalknma hamleleri hep içerde kurulan tuzaklarla yavalatlm olsa da hamd olsun millet olarak bu azmimizden hiç vazgeçmedik.

Olumlu neticelerini de imdiden görmeye baladk

Türkiyenin son 16 ylnn siyasi, ekonomik ve askeri olarak tarihi atlmlarn gerçekletirildii bir dönem olduuna iaret eden Erdoan, bugün Türkiyenin dost düman herkes tarafndan bölgesel ve küresel bir güç olarak kabul edildiini bildirdi.

Dünyann neresine gidilirse gidilsin Türkiyenin artan itibarna, Türk milletine dönük samimi sevgiye ahit olunduunu belirten Erdoan, Ekonomide son dönemde birtakm spekülatif ataklara maruz kalm olsak da bütün bunlar, dünyann satn alma paritesine göre en büyük 13üncü, milli gelire göre 17. ülkesi olduumuz gerçeini deitirmiyor. diye konutu.

Sizin hayr gördüklerinizde er, er gördüklerinizde hayr vardr. ayetine atfta bulunan Erdoan, Ülkemize bulatrlmaya çalan bu erri inallah ksa sürede hayra tebdil edeceiz. Gereken tedbirleri aldk, hazrlklar yaptk. Olumlu neticelerini de imdiden görmeye baladk. ifadelerini kulland.

Türkiye 2023 hedeflerine doru yürümeye devam ediyor

Türk Silahl Kuvvetlerinin, darbe giriimi gibi son derece ar bir travma yaamasna ramen ard ardna gerçekletirdii büyük operasyonlarla gücünü bir kez daha ispat ettiini kaydeden Erdoan, Birilerinin artk ayaa kalkamaz hale getirdiklerini sand Türk Silahl Kuvvetlerinin nasl gerçek gücüne kavutuunu görenler hala aknlklarn üzerlerinden atamadlar. Görüldüü gibi birileri, milletimizin moralini bozmak için senaryolardaki figüranlk rollerinden vazgeçmiyor olsa da Türkiye 2023 hedeflerine doru yürümeye devam ediyor. deerlendirmesini yapt.

Türkiyenin yakn tarihinde gerçekletirdii büyük reformla hayati bir tercihte bulunduunu anlatan Erdoan, gençlere 2053 ve 2071 vizyonlarn emanet ederken bunu sadece kuru bir belagat olarak ifade etmediklerini, yeni nesillere yönetim sisteminden, uluslararas ilikilere kadar her alanda yllardr içine sktrlmaya çalld kabuklar kran, kendisine yepyeni bir gelecein kaplarn aralayan bir ülke braktklarn kaydetti.

Bize kapatlan her kapya karlk 10 kapy açarak, ekonomimizi büyüteceiz

Kendi çocukluunu ve gençlik yllarn bugünün artlaryla karlatrdnda Allaha hamd ettiini belirten Erdoan, konumasna öyle devam etti:

Günlük, haftalk, aylk hatta yllk saylabilecek olumsuzluklarn bu güzel manzaray bozmasna izin vermeyeceiz. Önümüze çkarlan engeller ne olursa olsun ya bir yol bulacak ya bir yol yapacak ve onu mutlaka aacaz. Siyasetle bunu yapacaz. Ülkemize verdikleri sözleri, gerçekten çok komik sebeplerle tutmayanlara, bize yaptrm uygulamaya kalkanlara asl kaybedenin kendileri olduunu göstereceiz. Ekonomide bunu yapacaz. Bize kapatlan her kapya karlk 10 kapy açarak, bize çkarlan her zorlua karlk 10 kolayl devreye sokarak, yatrmlarmz sürdürmeye, ekonomimizi büyütmeye devam edeceiz. Askeri alanda bunu yapacaz. Savunma sanayimizi güçlendirerek, askerlerimizi en iyi eitimle yetitirerek, sahada cesaret ve vicdan timsali olarak, varlmz yaygnlatrarak, hedeflerimize yürüyeceiz.

Hep birlikte ülkemizi aha kaldracaz

Bunun için herkesin kendi alannda iini en iyi ekilde yapmas gerektiini vurgulayan Erdoan, Cumhurbakan olarak ahsm iini iyi yapacak. Klalar ve arazi titreten komandolar olarak sizler iinizi iyi yapacaksnz. Sanayicisi, tüccar, esnaf, sanatkar iini iyi yapacak. te böylece hep birlikte ülkemizi aha kaldracaz. dedi.

Mehmet Akif Ersoyun Asker Duas isimli iirini okuyan Erdoan, Milleti için sefer eden, her biri kükremi aslan kesilen bu kahraman ordunun tüm mensuplarn ite bu dualarla selamlyoruz. Korku nedir bilmeyen, engel tanmayan, çelik pençeli, aslan yürekli, her yerde ve her durumda vazifeye hazr komandolarmza görev yerlerinde baarlar diliyorum. ifadesini kulland.

Erdoan, askerlerin ailelerine ükranlarn sundu.

Ana Sayfaya Git