Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı açıklaması

Devlet korumasından yararlanmış gençler, engelli vatandaşlar, şehit yakını, gazi ve gazi yakını 3 bin 603 kişinin Sosyal Atama Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Engelli memur sayımızı 58 bin 319'a yükselttik. Şehit, gazi ve gazi yakınlarımızın kamuya istihdamını ise 45 bine çıkardık" ifadesinde bulundu. Aşı hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "En gelişmiş ülkelerde aşı sıkıntısı var. Biz ise aşı konusunda süratle aşılarımızı aldırmaya başladık. İlk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek" dedi.

Haberler 27.01.2021 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

* Bugün engellilerimizde 2143 ve ehit yaknlarmzdan 370 kiinin toplam 3603 kiinin kamuya atamalarn gerçekletiriyoruz. Atamalarnn hayrl olmasn diliyorum. Anayasamzda belirtilen sosyal devletin fiiliyata geçirilmesini tebrik ediyorum. Devlet kimsesizlerin kimsesidir.

* Devlet korumasndaki çocuklarn yurtlarda balk istifi eklinde barndrldn gördük. Bu ortamlarda ne düzgün eitim alyor ne de meslek sahibi oluyordu. STKlarla ibirlii yaparak yetitirilme modelini deitirdik. çocuklarmz çok büyük yurtlarda kou sisteminden ev sistemine geçtik. Mahallelerde kurarak ayn atmosferi teneffüs etmesini saladk. Personellerimize eitim verdik.

ANNELERE 6,9 MLYAR LRA DESTEK VERDK

* 13524 çocuumuzun bakmn bu evlerde sürdürüyoruz. çocuklarmzn yaknlaryla yaamasn saladk. 652 bine yakn çocuumuzun ailelerinin yannda hayatn sürdürmesini saladk. Yüzde 86 dorudan olmak üzere annelere 6,9 milyar lira destek verdik. Dier bir uygulama koruyucu aileler uygulamasdr. 7864 çocuumuz sk denetlenen koruyucu ailelerinin yannda hayatlarna devam ediyor. 795i özel gereksinimi olan çocuklar. Kimsesiz çocuklar evlat edinenlere ükranlarmz sunuyorum.

* 2014te bu çocuklarmzn kamudaki istihdamn kolaylatrdk. Kendi branlarnda olmasn temin ettik. Devlet korumasndaki çocuk says 21300dü bugün bu say 55 bini at. nallah daha da yaygnlatrarak toplumdan kopmamasn temin etmekte kararlyz. Bir toplumun vicdann ölçmenin en kestirme yolu engellilere olan davranna bakmaktr. Ülkemizde yllarca bu konuda doru politikalar gelitirilmedi. Toplumdan izole evlerinde yaamaya mahkum edilmitir. Üzerinde en çok durduumuz konulardan biri engellilerin topluma kazandrlmasdr. 2015te engelliler kanunu çkardk.

536 BNE YAKIN ENGELLMZE BAKIM DESTE SALIYORUZ

* Engellilerimize bakm hizmeti sunmaya ya da destek olmaya baladk. 536 bine yakn engellimize bakm destei salyoruz. 541 merkezde yatl bakm hizmeti veriyoruz. Tüm salk hizmetleri GSS kapsamnda karlanyor. Her kurum için ciddi sknt kayna olan raporlar dijital ortama tadk. Eriilebilirlik konusunda ciddi düzenlemeler yaptk. stihdamda da devrim niteliinde admlar attk.

* Yüzde 3ünün etkin kullanlmas için merkezi yerletirmeye dayal sistem kurduk. Böylece 2002de 5770 olan engelli memur saymz 58319a yükselttik. Kamudaki engelli kontenjanlarn yüzde 82 seviyesine çkardk. yerindeki görev dalmndan mesai düzeyine kadar her konuda pozitif ayrmclk yapyoruz. Hayatn içinde yer aldklarna ahit oluyoruz. Önümüzdeki dönemde de devam edeceiz.

46 MLYAR LRAYI GEçEN VERDMZ DESTEKLERLE ÜLKEMZN AYAKTA KALMASINI SALADIK

* ehitlerimizin bizlere emanet olan yaknlar ve gazilerimizin kalbimizde ayr yeri vardr. Bilerek isteyerek inanc vazifesi urunda ölüme yürümesi kadar büyük fedakarlk yoktur. Daima bamzn tac olmulardr. Milletimiz tarihi boyunca ehit yaknlarna ve gazilere sahip çkmtr. Devletimiz de bu insanlarmza çeitli imkanlar salamtr. ehit yaknlar ve gazilerimizin üzerine titredik. Geçmiten miras aldmz gazilerimizin haklarn genilettik.

* Tazminattan maaa her konuda uygulamalara imza attk. Bu kapsamda kamuda istihdam edilen kii says 6315ti. Bugün ise 45 bine yaklat. Devlet olarak tüm imkanlarmz ehit yaknlarmzn ve gazilerimizin emrine sunmak için ükranlarmz sunmaya çalyoruz. Tüm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Türkiyenin sahip olduu altyap gücü ve sosyal devlet genilii kriz dönemlerinde oraya çkyor. Salgn döneminde GSS gücünü görmekle kalmadk. Sosyal desteklerimizi de test ettik. Salgn döneminde ne salk krizi ne de sosyal çöküntü gördük. 46 milyar liray geçen verdiimiz desteklerle ülkemizin ayakta kalmasn saladk.

50 MLYON DOZ AI ÜLKEMZE GELECEK

* En gelimi ülkelerde a sknts var. Biz ise a konusunda süratle alarmz aldrmaya baladk. lk etapta inallah 50 milyon doz a ülkemize gelecek. Alamaya devam ediyoruz. En müreffeh ülkelerinden dahi yürek burkan süreci biz geride brakmay baardk. Sosyal destek için ayrdmz rakam 81 milyar liray geçiyor.

Ana Sayfaya Git