Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyetimizin kurucu iradesi, nasıl bu vatanı yedi düvelin planlarını bozarak işgalden kurtarmışsa, biz de hedeflerimize aynı şekilde ulaşmakta kararlıyız." dedi.

Haberler 29.10.2020 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram dolaysyla yaymlad görüntülü mesajda, Türkiyede ve yurt dnda yaayan bütün vatandalarn bayramn tebrik etti.

Cumhuriyet Bayram sevincine ortak olan herkese en kalbi ükranlarn sunduunu belirten Cumhurbakan Erdoan, Cumhuriyetin ilannn 97nci yl dönümünde, stiklal Harbinin tüm kahramanlar ile Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürkü tazimle andn söyledi.

Malazgirt Zaferinden bugün pek çok cephede birden sürdürülen terörle mücadele harekatlarna kadar, bin yldr vatan topraklarn korumak için ehitlik ve gazilikle ereflenen tüm kahramanlar rahmet ve ükranla yad eden Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

stiklal Harbimizi bizzat yöneten, 15 Temmuz gecesi darbecilere kar gösterdii anl direnile bir kez daha gazi unvan alan, milli iradenin tecelligah Türkiye Büyük Millet Meclisimize sayglarm sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100üncü yl dönümünü cokuyla kutlamaya hazrlandmz bir dönemde, ayn zamanda 2023 hedeflerimize ulama kararll içinde yolumuza devam ediyoruz.

Türkiye, demokrasi ve kalknma mücadelesini, tek parti diktasndan darbelere, vesayetin tasallutundan terörle mücadeleye kadar birçok engeli aarak sürdürmü bir ülkedir. Bu uzun ve zorlu süreçte karlatmz skntlar, milletimizi istiklal ve istikbal davasndan döndürmek bir yana, tam tersine, azmini bilemitir.

SALDIRI DALGASINI BRER BRER BOA çIKARTIYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, mesajnda unlar kaydetti:

Cumhuriyetimizin kuruluuna varan kurtulu mücadelesinde, yediden yetmie kenetlenen, tek yürek, tek yumruk olan milletimiz, bugün de birlik, beraberlik ve kardelik içinde geleceini ina etmektedir. Hedeflerimize yaklatkça, ülkemize yönelik saldrlarn cephesi genilemekte, says ve dozu artmaktadr.

Milletimizden aldmz güçle diplomasiden ekonomiye ve deerlerimize kadar uzanan bu saldr dalgasn birer birer boa çkartyoruz. Geçmite çok küçük müdahalelerle sürekli istikamet belirledikleri Türkiyenin, kendi iradesiyle hareket etmesinden rahatsz olanlarn sözleri ve eylemlerinin artk hiçbir hükmü kalmamtr. Ülkemiz, kimin ne dediine ve ne yaptna bakmadan, kendi vizyonuna, kendi ajandasna göre hareket etmeyi sürdürecektir.

Cumhuriyetimizin kurucu iradesi, nasl bu vatan yedi düvelin planlarn bozarak igalden kurtarmsa, biz de hedeflerimize ayn ekilde ulamakta kararlyz. Bugün, 20 yl öncesine göre her bakmdan çok daha güçlü, çok daha dirayetli, çok daha inançlyz. nallah ülkemizi 2023 hedeflerimize ulatrdmzda, bölgemizde ve dünyada yepyeni bir dönemi de balatacaz.

Küresel sistemin çarpklklarna iaret ettiimiz Dünya 5ten büyüktür çarmzn yanklar giderek genilerken dostlarmzla birlikte hayalini kurduumuz huzurlu ve müreffeh gelecee çok daha büyük umutlarla yürüyoruz. Rabbim yar ve yardmcmz olsun diyor, bu duygularla bir kez daha Cumhuriyetimizin 97nci kurulu yl dönümünü tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git