Cumhurbaşkanı’ndan şok Başyaverlik kararı!

FETÖ-PDY’nin darbe girişimi sonrasında tartışılan başyaverlik sistemi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Başyaverlik sistemi için kaldırma kararı verdi.

Haberler 26.07.2016 - 17:42 Son Güncelleme : 19.09.2016 - 13:31

FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından tartışılan Başyaverlik sistemi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaldırılması yönünde kararını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcının da darbe soruşturmaları kapsamında tutuklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk TVde başyaverlik için adım atılabileceğini söylemişti.

Başyaverlik sistemin kaldırılması kararıyla birlikte Beştepedeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin güvenliği için de bir dizi adım atılacak. Buna göre Külliyeye füzeli üst düzey güvenlik önlemi geliyor.

15 Temmuz gecesi, MİT ekibi omuzdan atılan uçaksavar füzesiyle bombardımana karşılık vermişti. Külliyeye yönelik tehdit böyle bertaraf edilmeye çalışılmış; F-16lar uzaklaştırılmıştı.

O füzeler Cumhurbaşkanlığına da alınarak koruma dairenin envanterine girdi. Bundan sonrasında oluşacak tehditlere anında Beştepeden füzeyle yanıt verilecek.

Külliyeden askerin çıkmasıyla polisin sayısı da arttı. Polis özel harekat daha çok kullanılırken Erdoğanın koruma sayısı da iki katına çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığında bir başyaver, 4 de yaver bulunuyor. Cumhurbaşkanının her adımda yanında olan başyaver, makam aracına binen tek isim. Darbe girişimi sonrası Başyaver Ali Yazıcı da tutuklanmıştı.

Başyaverlik 1920den bu yana varolan bir sistemdi.

(Habertürk)

Ana Sayfaya Git