Cumhurbaşkanlığı partili dönemi başladı! Erdoğan Ak Parti'ye üye oldu

16 Nisan referandum seçimlerinde evet çıkması akabinde Cumhurbaşkanı Ak Parti'ye üye oldu. Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım ise partimizin oyu ve adayı kesinlikle Erdoğan'dır dedi.

Haberler 02.05.2017 - 15:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakannn partili olma dönemi balad. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, artk Ak PArtili. Cumhrbakan Recep Tayyip Erdoan, kurduu partisi olan Ak PArtiye gçtiimiz gün içeirisnde üye oldu. Bunun akabinde de Erdoann dev posteri Ak PArti ana binasna asld. Bu durum karsnda ise baz partililerin karsnda Erdoan görmeleri akabinde gözyalarna hakim olamad gözlemlendi. lk olarak açklama yapan Cumhurbakan Yüzde 51,4 bir AK Parti oyu deildir ama unu da söyleyeyim yüzde 48,6 da bir CHP oyu deildir dedi.

6 Nisan referandumunda kabul edilen anayasa deiiklii ile Cumhurbakannn partili olabilmesinin önünün açlmasnn ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dünkü AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulunda (MKYK) alnan kararla AK Partili oldu.Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann konumasndan satr balar öyle:

27 Austos 2014 tarihinde milletimiz tarafndan cumhurbakanl görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gerei ayrlmak zorunda kaldm, kurucusu olduum partime, yuvama, sevdama, akma bugün yeniden dönüyorum. 979 gün sonra bu hasret sona eriyor. Heyetinizin içerisine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa deiikliiyle cumhurbakanlarnn parti üyelii yasann kaldrlmasn, böyle bir imkan en güzel ekilde deerlendiriyor ve partime yeniden üye oluyorum. Bu ayrlk sadece resmi bir ayrlkt. Gönlümüz hep beraber oldu.

YEPYEN BR BALANGIç YAPACAIZ

Milletimiz adna öncülüünü üstlendiimiz bu kutlu yürüyüü önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararl bir ekilde sürdüreceiz. Biz yola milletimizle birlikte çkt. Milletimiz için yapmaya devam edeceiz. Biz milletimiz için çaltkça milletimiz bize daha çok sahip çkt. Yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti. 15 Temmuz bunun çok net ispatyd. Gecemizi gündüzümüze katarak ekonomi, altyap, güvenlik elimizden gelenin en iyisini yapmaya çaltk. Cumhurbakanlna aday olduumuzda Bu veda deil yeni bir balangçtr demitik.

TÜM VATANDALAR BRNC SINIF

Bu ülkede kesinlikle ikinci snf vatanda yoktur. 80 milyonun tamam birinci snf vatandatr. Teröre ihanete bozgunculua sapmayan her vatandamzn bamzn üzerinde yeri vardr. AK Partinin baarsn anlamak istemeyenler hep baka yere bakyor. Ülkemizin siyasi literatürüne AK Parti tarzn kazandrdmza inanyorum. Ayr kaldmz 2.5 yl akn dönemde ülkemiz hayati hadiseler yaad. Gelmem diyenler sonunda Betepenin yolunu örendi. Snrlarmz ciddi terör tehdidiyle kar karya kald.

Kürt kardelerimizi sokaa davet edenler nedeniyle hayatn kaybeden vatandalarmz oldu. Yasin Börü ve arkadalar alçakça katledildi. eklinde konutu.

ADAYIMIZ ERDOAN

Babakan Binali Yldrm, AK Parti olarak 21 Maysta olaanüstü kongremizi yapma karar verdik. Yeni bir heyecan, ümitle ve balangçla Sayn Cumhurbakanmz genel bakan aday olarak teklif edeceiz. Nitekim, karar kongre delegelerimiz verecektir dedi.

Ana Sayfaya Git