Cumhuriyetin öz evladıyız!

Vali Aksoy "Ülkemizin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olan şer odaklarının hain girişimine milletimiz gereken cevabı vermiş ve milli iradeye 15 Temmuz gecesi destansı bir duruşla sahip çıkmıştır"

Haberler 30.10.2016 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramnn 93. yl dolaysyla kutlama töreni düzenlendi.

Olaanüstü güvenlik önlemlerinin alnd törende asker ve polis, tören alanna çkan bütün güzargahlarda ortak görev yapt. Tören alanna gelmek isteyen vatandalar, birkaç noktada arama yapldktan sonra girilerine izin verildi. Valilik önünde, Vali Hüseyin Aksoy ve 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivrinin vatandalar selamlamasyla balayan tören, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla devam etti.

ET HAKLARA SAHP OLMAK

Vali Aksoy yapt konumada, Türkiye Cumhuriyetinin vatanda olarak herkesin eit haklara ve gelecek korkusu yaamadan kendini gelitirme hakkna sahip bulunduunu belirtti.

Birlii, huzur ve kardelik ortamn gelitirerek ,ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel geliimine hz vermeden devam edeceklerini aktaran Aksoy, öyle konutu:

Devletine, milletine, bayrana, vatanna ve Cumhuriyet deerlerine sadakatla bal olan bu toplum 93 yl önceki duygu, düünce ve ortak mücadele ruhunu bugüne tamakta olup, ülkemiz üzerindeki tüm planlar dün olduu gibi bugünde bertaraf ederek ülkesini ve devletini daha huzurlu ve güzel bir gelecee tayacaktr.

KIKIRTMA VE TAHRKLER

Kkrtma ve tahrikler karsnda kenetlenmenin er ve nifak odaklarnn amacna ulamasn engelleyeceini vurgulayan Aksoy, Ülkemizin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasndan rahatsz olan er odaklarnn hain giriimine milletimiz gereken cevab vermi ve milli iradeye 15 Temmuz gecesi destans bir durula sahip çkmtr. dedi.

Örencilerin günün anlam ve önemini belirten iirlerin okuduu programda, halk kousunda dereceye giren sporculara ödüllerini Vali Aksoy, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Sivri ve AK Parti Milletvekili Salim Ensariolu takdim etti. Tören kortej yürüyüünün ardndan sona erdi.

SLVANDA KUTLAMA

Silvan Hükümet Kona önündeki Gazi Caddesi üzerinde yaplan tören sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla devam etti. Silvan Kaymakam ve kanun hükmünde kararname ile Silvan Belediyesine görevlendirilen Murat Kütük, günün anlam ve önemini belirten konumasnn ardndan, yarmalarda dereceye giren örencilere hediyeleri verildikten sonra tören geçii ile program sona erdi. Törene, kurum amirleri, örenciler, askeri erkan ile vatandalar katld.

KULPTAK ETKNLKLER

Kulp ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram ve Cumhuriyetin kuruluunun 93. yl dönümü kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

lçe Kaymakam Fatih Dülgerolunun tebrikleri kabulü ile balayan kutlamalar, daha sonra Kulp Kapal Spor Salonunda devam etti. Kaymakam Dülgerolu ve Garnizon Komutan Jandarma Binba Hüsamettin Ürmez, vatandalarn ve örencilerin bayramn tebrik etti.

Dülgerolu, yapt konumada, cumhuriyet esasnda, toplum olarak yanm, yklm, istila edilmi bir corafyada küllerinden yeniden diriliin ifadesi olduunu söyledi. Cumhuriyet Bayram dolaysyla düzenlenen iir ve kompozisyon yarmalarnda dereceye giren örencilere ödüller verilmesinin ardndan kutlama, tören geçiiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git